Pimscake


Sinaasappelcake, originally uploaded by zsazsa.be.

Deze cake heeft niets met Pims te maken, maar het proeft wel naar al het goede van de kleine cakejes.
Terwijl de cake in de oven staat maak je de siroop die je dan als de cake uit de oven komt erover kapt. Een hele gezellige cake om te maken en het raspen van de sinaasappels zorgt voor een zalige geur in de keuken.

Nodig:
50 gram maanzaad (bij de bakkersafdeling in de supermarkt)
125 ml melk
125 ml vers geperst sinaasappelsap
180 gram zachte boter
220 gram kristalssuiker
1 tl vanilleaxtract
3 eieren
fijngeraspte schil van 3 sinaasappels
375 gram bloem
2 tl bakpoeder

siroop
125 ml sinaasapelsap
55 gram kristalsuiker
20 gram boter
schil van 2 sinaasappels in reepjes

Roer het maanzaad door de melk en laat 20 min staan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een taaartvorm van 24 cm in en leg bakpapier op de bodem.
Roer de boter, suiker en vanille tot een romige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Spatel voorzichtig het sinaasappelraspsel, -sap en maanzaadmengsel erdoor.
Zeef er de bloem en het bakpoeder over en spatel het erdoor.
Schep het mengel in de vorm en bak 45-50 minuten, een pen die je erin steekt moet er droog weer uitkomen.

Verwarm terwijl de cake in de oven zit de ingrediënten op een matig vuur en roer tot de boter smelt en de suiker oplost.
Laat 2 minuten koken.

Als de cake klaar is laat je hem 5 minuutjes staan en prik dan gaatjes in de bovenkant en schenk dan de hete siroop met schil erover.
Serveer warm of koud.



Bron: Deliciuos.
Met dank aan P. Ingu voor de tip. :)