Risotto


Risotto, originally uploaded by zsazsa.be.

Tijdens het maken van risotto heb je veel tijd om te bloggen, bij deze live het recept van risotto met bospaddestoelen.

Nodig:
-Bospaddestoelen: cantarellen, boleten, ...
Je kan ook gedroogde paddestoelen gebruiken, maar ik beperk me tot het seizoen van de verse paddestoelen.
-Arboriorijst
Ik neem ongeveer 125 gram per persoon, als je het als vegetarisch gerecht serveert heb je dat zeker nodig.
-Kippebouillon, je kan ook wat witte wijn gebruiken
-Sjalot, gesnipperd
-Look, gesnipperd
-Boter
-Peper en zout
-Eventueel parmezaan

Als je er persé vlees bij wil serveren is een stukje kalkoenborst wel lekker.

-Borstel de paddestoelen heel goed af, ik vind elke keer rupsjes of wormpjes in de paddestoelen.
(Nu zullen er al een paar gestopt zijn met lezen waarschijnlijk.)
-Hak ze in stukjes.
-Smelt de boter in de pan.
-Fruit de sjalot met de look in de boter.
-Voeg de rijst toe.
-Voeg als de korrels glanzen de bouillon toe tot de rijst net onder staat.
-Roer niet in de rijst maar schudt met de pan, als je roert wordt het een brij.
-Voeg bouillon toe wanneer nodig, de rijst moet ongeveer onder staan.
-Wanneer de korrels nog een beetje te hard zijn voeg je de gehakte boschampignonnen toe zodat ze nog 5 minuutjes kunnen meegaren.
-De risotto mag nog een beetje smeuig zijn, liefst zelfs.

Dien op met wat geschaafde parmezaan.