Jefke, het rattenkind.

pediatriewelke arm deed nu weer pijn?
Wat gebeurde er in de vorige aflevering?
Jef werd betrapt op het eten van rattegif en bevindt zich nu op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

Een avond op de pediadrie, het logboek.

19:03 Jef slaapt al, leuk, kan ik wat lezen

19:04 Ik verveel me en ik voel me zielig, ik zit achter mijn laptop INTERNETLOOS te wezen en kijk onder de rolluik door op straat.

19:06 Ik begin aan mijn penne op drie wijzen van de haastige winkelbeurt tussen kwart na vijf en half zes, autorit inbegrepen.

19:08 Vrouwen kunnen echt niet parkeren, de dame in de Subaru raakt na vijf pogingen nog niet geparkeerd.

19:10 De dame in de Subaru geeft het op en gaat elders plaats zoeken, succes!

19:11 Er zit een made in mijn eten, een levende, ah neen, het waren slechts twee over elkaar schuivende pijnboompitten, eten in het duister, geen aanrader.

19:12Ik bedenk me dat een glas witte wijn hier wel erg lekker bij zou zijn én het leed wat zou verzachten, ik zoek mijn geld in het duister en haast mij naar de cafetaria.
De cafetaria mag geen alcoholische dranken meegeven. Fuck.
Ik overweeg nog even om ter plaatse een glas witte wijn te drinken, maar besluit dat “De mama die haar kind rattenvergif voedert" is nog net iets minder erg als "De mama die haar kind rattevergif voedert en hier wijn zit te drinken terwijl haar zoontje ocharme op de pediatrie ligt".

19:36 Ik doe een doosje baisers de Malmedy open, twaalf stuks.

19:53 Op, alsook een Gini. Burp.

19:55 Het regent

20:00 Oef al 8 uur, ik open een zakje rode nestels, er loopt een man voorbij mijn raam met een bloempot met vreselijke roze bloemen. (de man, niet mijn raam)
Ik begin aan de teksten voor op mijn site. (Ik ga eindelijk een deftige site hebben)

20:27 Ik wou dat ik ook iets gezond had gekocht om te eten, ik denk dat ik mijn makkelijke broek maar eens ga aantrekken.

20:32 Mmm, is het wel hip om te zeggen dat een draagdoek ideaal is om ruiten te kuisen, wie zeg er nu: Oh, laten wie die nemen, dan kan ik vanaf nu elke week de ramen lekker in het sop zetten.

20:49 Ik laat het weg.

21:08 Ik vind het een vies idee dat iedereen hier zomaar kan binnenstappen.

21:37 Er zijn baby’tjes waarvan de ouders naar huis zijn gegaan, een van die baby’tjes huilt nu.

21:54 Een vriendin stuurt een sms’je met de vraag of ik van plan ben om nog kinderen te vergiftigen. Wie heeft vijanden nodig met vrienden zoals dit?

22:29 Het is stikdonker, ik lees een syllabus bij laptoplicht, ik zet door.
Of zou ik wat gaan lezen in bed?

22:34 Ik ga lezen in bed, tot morgen!

22:34 Wwaaa er staat iemand op de kamer.
De verpleegster, ze komt Jef controleren, dat komt ze vervolgens elke twee uur doen.

Ergens tussen 2 en 3: Ik hoor Jef, hij vraagt drinken en wijst naar het raam, ik heb de fut niet om uit te leggen dat in het stad niet de zon tussen de rolluik schijnt maar de straatverlichting en dat het bijgevolg nog geen 6 uur is, dus ik neem hem bij mij in bed voor borstvoeding.

6: 45 Jef is klaarwakker, hip hoi.

Wat gebeurt er in de volgende aflevring van deze razend spannende ziekenhuisserie: bloed wordt geprikt en nog niet goed genoeg bevonden, dus moet er zondag nog eens bloed geprikt worden, maar de familie Zsazsa mag naar huis wederkeren.