Kippebouillon

KippebouillonVandaag stond er een koninginnesoep en een koninginnehapje op het menu, eerste taak van de dag was dus bouiilon trekken. Ik vind dingen die ervoor zorgen dat iedereen denkt dat je een geweldige kok/huisvrouw/mama/lief fantastisch, en bouillon trekken (en dat dan te pas en te onpas overal vertellen) is zeker iets waar je indruk mee maakt. Nu is bouillon trekken eigenlijk niet moeilijk en niet arbeidsintensief en naar die dingen zijn we op zoek, niet?
In de uien steek je kruidnagels, zo'n tien per ui, kruidnagels hebben een bacterieremmende werking die van nut is op een langzaam trekkende fond. (hier maak je zeker indruk mee)

Nodig voor twee à drie liter bouillon:
-Twee preien
-Vijf wortels
-Drie stengels selder
Allemaal grofgehakt

-Twee uien met kruidnagels
-Een zielig soepkieken (als je videe gaat maken, anders zijn karkassen zeker zo goed)
-Twee koffielepels grof zeezout
-Een eetlepel geplette, witte peper
-Een kruidentuiltje
-Vijf liter water

Blancheer de karkassen en spoel ze goed af, als je een kip gebruikt dan moet dit niet.
Giet water over de kip of de karkassen en breng aan de kook, schuim af en voeg de groenten toe.
Laat 3 uur koken.
Haal de kip uit de bouiilon en giet door een zeef.

Ik heb de vol-au-vent, videe of het koninginnehapje gemaakt volgens het recept van de Piet en dat was zeker geslaagd.

En wat hebben wij geleerd vandaah?