Mascarpone brûlée

Mascarpone brûléeEen tijdje geleden ging ik op bezoek bij Jipiezoals altijd kwam er een compleet feestmaal op tafel met als afsluiter dit nagerecht, crème brûlée voor dummies, maar zeker niet minder lekker. Ik ben een grote fan van crème brûlée, maar teveel geschifte toestanden zorgden ervoor dat ik dit alleen nog maar op restaurant at, zelfs de zogezegde makkelijke versie van Nigella schift, dus ik waag er me niet meer aan, maar dit alternatief is werkelijk geweldig en je krijgt er hetzelfde zalige, vadsige gevoel bij na twee porties, maken dus!

Ik maak het in één grote ovenschaal maar je kan het ook in aparte potjes serveren.
Ik vind het het lekkerst als het een dun laagje crème is ipv een goed gevuld potje crème, maar u doet er natuurlijk het uwe mee.

Nodig voor 4 personen:
-350 gr mascarpone
-4 eigelen
-60gr suiker
-100ml room
- een beetje bruine suiker

Verwarm de oven voor op 150°
Meng het eigeel en de suiker, roer er de mascarpone en room door.
Giet het mengsel in een ovenschaal of in aparte kommetjes.
Zet de schaal of de potjes 45 minuten in een schotel met een paar cm water in de oven.
Haal uit de oven en laat een half uurtje afkoelen
Strooi er rietsuiker over en karameliseer dit met een crème brûlée-brander.

De foto is van tijdens het afkoelen, de suiker zit er dus nog niet op.