Wafelenbak

Wafelenbak
Zowel mijn grootmoeder als mijn bejaarde buurvrouw bakten heel hun leven wafels, ik occasioneel. Ik ging wel zowel bij de bomma als bij de buurvrouw naast het wafelijzer zitten tijdens het bakken zodat ik mij een serieus ongemak kon eten aan warme wafels en ook regelmatig een vinger in het beslag stak, want er is geen enkel beslag zo lekker als wafelbeslag, maar er is ook niks waar je zo mottig van wordt spijtig genoeg. Wanneer ik eindelijk toe ben aan een wafelenbak bij mij thuis en met pen en papier klaar zit om hun recepten te noteren zijn ze het vergeten. Dedoeme seg en ik wil alleen maar die wafels, die niet slap worden, die van binnen heerlijk zacht zijn maar van buiten tenminste beet hebben, beet hé, niet keihard ofzo. Gelukkig heeft mijn oma nog een eerste editie van Ons Kookboek waar waarschijnlijk al de huisvrouwen ooit hun wafelrecept hebben uitgehaald.
Ik heb het geprobeerd en ze zijn waarlijk om op te vreten, meerdere exemplaren na elkaar, zelfs teveel exemplaren na mekaar (achteraf gezien).

Nodig voor 50-60 wafels
-500 gram bloem
-400 suiker
-350 boter
-5 eitjes
-2 dl melk
-2 dl olie (maïs bv, geen olijfolie)
-1 zakje bakpoeder
-5 pakjes vanillesuiker

Begin met zachte boter, eventueel gesmolten, maar niet warm.
Voeg de eitjes één voor één toe, in zijn geheel
Meng de melk en de olie onder het mengsel
Roer ook de bloem eronder
Voeg de suiker toe
En als laatste het bakpoeder.

Bak ze!