Marokkaans feestmaal

MarokkaansOoh, maar zo lekker seg, ik ben elke keer weer verrast dat het zo lekker is.
Een Marokkaans feestmaal, en dan nog in één twee drie op tafel getoverd.
Beide dingen komen uit het boek van Fatima, ik serveer er Marokkaans (Turks) brood bij, deze houmous en worteltjes met koriander van iets verder in het schap van den Delhaize.
Je kan ook allerlei slaatjes zelf maken, en dan is het boek zeker een aanrader, maar ik vind één zelfgemaakt slaatje en een overheerlijk hoofdgerecht genoeg, we moeten ook niet te zot doen hé. Het blijft op deze manier ook een snel gerecht.
Wat je er nog wel kan bijmaken is een half stuk feta, een halve koffielepel komijn en een tomaat in kleine stukjes, alles door elkaar geprakt met wat olijfolie.

Tomatensaus (Tcharmilla)
-1 kg verse of blik tomaten, ontvelt en in stukken
-1 bussel koriander, gehakt
-1/2 bussel (blad)perterselie, gehakt
-een halve bol look, gehakt
-2 klontjes suiker
-olijfolie
-peper en zout

-Doe alles samen in een kookpot en laat pruttelen tot het voor de helft is ingekookt.
-Mix alles en giet in een ovenschaal of beter nog in een tagine.


Marokkaanse gehaktballetjes
-500 gram gehakt
-1/2 bundel korinader
-1/2 bundel (blad)peterselie
-1 koffielepel griesmeel of paneermeel
-1 ei
-3 teentjes knoflook
-1/2 koffielepel komijn
-olie
-peper en zout

-Meng alles tot één bal en zet een uur in de koelkast.
-Maak kleine balletjes (ik maak golfballen) en plof ze in de tomatensaus.
-Zet een half uur in de oven op 220° C.


Marokkaanse gazpachosalade
-komkommer
-3 tomaten
-1/2 bussel koriander, fijngehakt
-sap van 1 citroen
-1 el tijm
-zout en peper
-olie

-Halveer de komkommer, haal de zaden eruit en hak in blokjes.
-Doe hetzelfde met de tomaten, ontvel ze eventueel
-Meng alles en zet in de koelkast