Pasta met tomaat en aubergine

Pasta met aubergineWel een aubergine, maar geen idee?
Awel, maak dit, superlekker én gemakkelijk, wat verwacht je eigenlijk meer van een aubergine?
Vroeger bestrooide ik nooit aubergines met zout, maar sinds ik eens een bittere smaak ontdekte doe ik het wel, veel werk is het eigenlijk toch niet.

Nodig voor 2 volwassen en een kind:
-1 aubergine, in de helft en dan in plakken van 5 mm.
-1 teen knoflook, geperst
-300 gram penne
-400 gram tomatenblokjes uit brik of blik
-Olijfolie
-2 el gesnipperde peterselie
-50 gram geraspte parmezaanse kaas
-Peper en zout

-Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat een half uur uitlekken in een vergiet.
-Verhit de olijfolie met de look tot hij begint te kleuren, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat een kwartier pruttelen.
-Bak de aubergine (ik doe dat in een grilpan) tot de hij mooi gekleurd is en vanbinnen zacht.
-Kook terwijl de pasta, giet af en houdt een beetje kookvocht bij.
-Doe alles bij elkaar, samen met de peterselie en parmezaan, roer en voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe als het geheel niet smeuïg genoeg is.

Overheerlijk!