Spaghetti met rucolapesto en citroen

Pasta met ruccola en citroenO, dit is heel erg lekker, en heel erg snel, als je net als ik niet zelf de pesto gaat maken maar vertrouwt op het vakmanschap van uw delhaize. Let dan wel op dat je rucolapesto koopt en geen basilicumpesto.
Ik vind deze pasta pesto lekkerder dan degene met basilicum, veel frisser en de verrassender met de rucola.

Nodig voor 4 personen:
-150 gram rucola
-3 tenen knoflook
-70 gram pijnboompitten
-50 gram parmezaan, geraspt
-zout en peper
-Olijfolie

-500 gram spaghetti
-50 gr parmezaan, geschaafd
-de schil van 1 biologische citroen geraspt

-Kook de spaghetti
-Pureer ondertussen 120 gram rucola in de keukenmachine met de knoflook, 50 gram pijnboompitten, de gerapste kaas, zout en peper. Voeg steeds een klein scheutje olijfolie toe, tot de pesto smeuïg is.
-Rooster de overgebleven pijnboompitten.
-Meng in een kom de spaghetti met de pesto, pijnboompitten, citroenschil, parmezaanse kaas en de overgebleven rucola.

Lekker, fris en gezond!