Rode bieten

Rode biet
De eerste foto vind ik niet mooi en op de tweede zie je niet waar het over gaat, maar omdat ik zo blij ben met dit rode bietenrecept smijt ik ze er toch op.
Gepofte rode bieten uit mijn lievelingsboek Wilde venkel en rabarber.
Rode bieten is zoiets dat altijd blijft staan in de moestuin, want waarom iets eten dat naar grond smaakt als je ook lekkere knapperige peultjes, zoete wortels, sla enz kan eten.
Vorig jaar had ik een rode-bieten-taart-periode en daarna een rauwe-biet-moment en nu zit ik in een gepofte-rode-bieten-fase.
Ik eet makkelijk drie rode bieten als ik ze zo klaarmaak, en tijdens het prepareren ook nog eens een halve rauw.
Ik ga dus voorzekers volgende week weer een degout hebben.

Ah, de knoflookteentjes gooi je er zo bij en "slurp" je uit.
Smerig maar lekker!

Nodig:
-Rode bieten (och!)
-Knoflookteentjes
-Olijfolie
-Balsamicoazijn
-Peper en zout
-Feta
-Peterselie

-Schil de rode bieten en snij ze in partjes.
-Verdeel de teentjes look tussen de bietjes.
-Leg ze op voldoende aluminiumfolie om er een pakketje van te maken, vouw wat omhoog en giet er wat olijfolie en balsamincoazijn over.
-Vouw het pakketje goed toe.
-Zet een uur in de oven op 220°
-Vouw open, test of ze gaat zijn, doe er peper en zout over en eventueel nog wat azijn en hussel door mekaar.
-Serveer koud of warm, met eventueel fetakaas en/of peterselie.

Lekker zoet en eens iets anders.
Rode biet