Thee met koekjes

koekjes.jpg
Alle smaken van de regenboog wordt hier wekelijks uit de kast gehaald, gisteren voor veenbessen-chocoladekoekjes.
Heel gemakkelijk deze koekjes, gewoon wat dingen door elkaar roeren, geen ingewikkelde of intensieve opklopdingen of laten rusten in de koelkast.
Nu ik de foto in het boek goed bekijk zie ik dat ik de chocolade veel fijner had moeten hakken, in het boek staat grof gehakt, maar ze bedoelen duidelijk iets anders.

Nodig voor 30-40 koekjes:
-75 gram zachte boter
-50 gram lichtbruine basterdsuiker
-50 gram fijne kristalsuiker, ik gebruik altijd rietsuiker
-1 ei
-enkele druppels vanille-extract
-160 gram bloem
-1/2 theelepel bakpoeder
-110 gram pure grof gehakte chocolade
-50 gram veenbessen (cranberry's)

-Verwarm de oven voor op 190° (gasstand 5)
-Ik zet nu de boter in de oven zodat ze wat smelt.
-Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
-Meng boter en suiker met een houten lepel door elkaar
-Meng ei en vanille er door.
-Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en voeg een snufje zout toe.
-Klop met een houten lepel tot een zacht zanderig deeg ontstaat.
-Roer er de chocolade en veenbessen door.
-Schep met twee koffielepeltjes balletjes en leg ze op de bakplaat, niet te dicht bij elkaar.
-Bak 12-15 minuten of tot de koekjes goudbruin zijn en donkere randen hebben.

Waarschijnlijk gaan de koekjes niet in één keer in je oven, ik heb drie keer gebakken.
De koekjes blijven enkele dagen goed in een koektrommel.