En rijst zal nooit nog hetzelfde zijn

rijst
Vroeger deed ik aan zakjes, ik begreep mensen niet die losse rijst kookten, nogal ouderwets, niet?
Sinds een paar jaar maak ik hem zo en zakjesrijst is waarlijk smakeloos, en dat niemand dat ontkent!
Het is niet gewoon de rijst in kokend water kappen, het is iets gecompliceerder maar ik beloof het u, deze rijst is goddelijk.

Nodig 2 personen:
-200 gram rijst, ik vind de bio-basmati rijst van Delhaize of Colruyt het lekkerst.
-1 teentje knoflook
-olie
-zout
-4 dl water
-(eventueel een gesnipperd uitje en/of gehakte peterselie)

-Pers de look in olie, niet te zuinig zijn met de olie
-Kook het water.
-Wanneer de look begint te sissen voeg je het zout toe, weeral niet te zuinig, roer.
-Kap de rijst erbij en roer tot al de rijstkorrels bedekt zijn met de lekkere olie.
-Giet het water er op, roer niet en doe een deksel op de pot.
-Ga rond het einde van de kooktijd kijken of er nog voldoende water bijzit en of de rijst al gaar is, kap er water bij wanneer nodig.
-Roer goed door.

Geniet.
Ik deed dat met een gemarineerde biefstuk in citroen en komijn en een griekse sla.