En den hof?

De moestuin in juliMet den hof alles oké!
Er staat niet zoveel in als andere jaren, maar door al de bloemen die ik in het voorjaar heb gezaaid valt het niet zo op en is de grond niet bloot (want dat is niet goed, remember?)
Op de plekjes waar plaats is vrijgekomen heb ik gisteren worteltjes, Chinese kool en sla gezaaid en zelfs hier en daar al bernagie als groenbemester, want voor veel dingen is het al te laat en een mens kan maar een beperkte hoeveelheid sla op.

megacourgetteEn dit krijg je dan als je een kleine week niet in de moestuin komt, megacourgettes. Er zijn zoveel kleine, veel smakelijkere courgettes dat ik zo'n exemplaren bij de compost gooi, want echt smaak hebben ze niet meer en ik heb in de loop der jaren zoveel courgettesoep gegeten van reuzencourgettes dat ik er zelfs niet meer kan aan denken zonder mottig te worden.

BuitentomatenIk heb dit jaar nog eens een poging gedaan om tomaten te telen in de moestuin, het schijn te lukken, hoewel de regen op dit moment met bakken uit de hemel valt.

Tomaten in potOm zeker te zijn van toch een paar tomaten staan er twee planten in een pot (varenbladtomaten, De nieuwe tuin) die binnen gaan als het te hard regent, op zonnige dagen zie je de tomaten verkleuren van groen naar bijna rood. Iedereen zou zo'n pot tomaten moeten hebben voor de geur alleen al, ga daar eens met je handen door, mmm zomer!!

zaailingenEn om af te sluiten nog een blik op mijn zaai- en stektafel, twee avocadoplanten uit pit, citroen (of appelsien, ik ben het kwijt) boompjes in wording, allemaal broertjes uit dezelfde citroen (of appelsien dus), muntplantjes en snoeiafval van klimop in potten water om later ergens anders geplant te worden.