Week 43

Pasta met snijbiet ofte warmoes
Dames en heren, ik heb deze week voor de eerste maal snijbiet gegeten zonder mijn neus dicht te knijpen en nog straffer, ik vond het écht lekker en noger straffer ik heb het recept zelf bedacht! -klopt zichtzelf op de borst-

U begrijpt dat mijn reputatie er aan gaat als u het volgende recept nu niet te vreten vindt, dus gelieve de volgende regel in acht te nemen.
-Als u niet graag rode biet eet, neem dan niet de rode snijbiet (en dat is dus hetzelfde als warmoes) maar de lichtere kleuren, geel, wit of groen. Zoveel te roder, zoveel te meer grondsmaak.
Ik werd daarop gewezen, ik had dat nl. zelf niet door.

Ik was van plan voor de grote mensen een snijbiettaart te maken en voor de kleine mensen een snelle pasta, maar ik kreeg meer en meer zin in die geweldige pasta die ik in elkaar ging flansen dat ik meteen genoeg voor iedereen maakte, gelukkig!

Geef toe, dit is toch de meest enthousiaste snijbietinleiding die u ooit gelezen hebt?


Nodig:
-Snijbiet, de stelen in stukjes van een kleine cm, de bladeren in reepjes
-Dunne worstjes, bv chipolata, in stukjes geknipt
-Een teentje knoflook per 3-4 personen
-Pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
-Peterselie, gesnipperd
-Room, een brikje per 3-4 personen
-Peper en zout

-Kook de pasta al dente
-Stoof de snijbiet gaar in olie, voeg op het laatste moment de knoflook toe zodat deze zeker niet verbrandt, stoof nog tot de knoflook geur begint af te geven. (Proef nu al maar eens!)
De bladeren pas na een tijdje toevoegen, deze hebben minder tijd nodig om gaar te worden.
-Haal de snijbiet uit de pan en voeg de stukjes worst toe, bak tot ze bruin en gaar zijn.
-Giet de room bij de worstjes en laat goed indikken, de room zorgt voor een glimmend laagje, niet voor een saus.
-Giet de pasta af, roer samen met de snijbiet onder de pasta, kruid bij met peper en zout.
-Schep alles op borden en garneer met de pijnboompitten en de peterselie.

Zo, iets lekkers met snijbiet!
Want zeg niet dat u er niet op zat te wachten!



43

Goed, de rest van de week dan!

Maandag: Risotto met spiegelei, weer het verhaal van: ik kom liever niet op maandag in een winkel en zoek iets bij elkaar. Maar ook het verhaal van: ik eet tot ik een beeteke mottig ben.
Dinsdag: De pasta met snijbiet van hierboven
Woensdag: Penne al forno van Dagelijkse Kost, want ik ben fan!
In de namiddag wafelenbak.
Donderdag: Karnemelkstomp met garnalen van Plat Prefere, want ik ben fan!
Vrijdag: Geen pillige, maar pittige linzen met garnalen, uit de Delicious van het verleden, want sinds ik dit at ben ik helemaal gewonnen voor linzen.
Als het lekker is, ziet u het hier weer verschijnen in receptvorm.
Zaterdag: Spaghetti met boerensaus, veganistisch, maar ik ga nog wat feta toevoegen denk ik.
Zondag: Salade Liegoise uit het bestand.


Voila se, ga en kook!