Pompoencakejes of zou u wel een kip willen zijn?

Pompoencakejes

Woensdag bakte ik pompoenmuffins, ik baseerde mijn recept op dat van Lisette Kreischer in dit leuke boek.
Baseren omdat het een veganistisch recept is en ik nog niet toe ben aan de sojamelk en liever boter gebruik dan olie, niet dat ik daar een reden voor heb, ik baseer mij enkel op vooroordelen.
Ik ontdekte onlangs wel dat het leven van melkkoeien -die in de mooie, grote, groene wei- toch niet zo huppeldepup is als de VLAM doet uitschijnen, maar bon, u bent hier niet voor Meningen, die krijgt u op een ander al genoeg.

Het aangepast recept dan, voor het echte en veel meer moet u het boek maar kopen.
Waarschijnlijk zitten er in een niet-veganistisch recept wel eitjes, ik weet niet door wat ik dat moet vervangen, dus ik liet het zo, en ze zijn zo lekker dat het blijkbaar niet écht nodig is. Qua huppeldepupgehalte scoort een kip ook niet geweldig hoog, dus laat u het misschien ook zo, nu we toch diervriendelijk bezig waren.

Nodig:
-4,5 dl pompoenpuree, zij maakt dit door een pompoen te koken, ik doe dat door een pompoen in de oven te kwakken.
Ik vries de overschot in en ontdooi dat om te gebruiken in andere pompoenrecepten, ik heb hier al in geen jaren een pompoen in blokjes gesneden.
-350 gram gezeefd tarwemeel, ik heb alleen speltmeel in huis en dat lukt uiteraard ook.
-50 gram rozijnen
-1/2 el kaneelpoeder
-1/2 el gember, fijngesneden
-250 gram boter
-325 gram rietsuiker
-melk
-1 zakje bakpoeder
-mespunt zout (dit zit al in mijn pompoenpuree)

-Verwarm de oven op 200°
-Meng meel, suiker, rozijnen, kaneel, gember, zout en bakpoeder in een kom, roer goed.
-Doe de pompoenpuree in een maatbeker, vul eventueel aan met melk tot 4,5 dl.
-Voeg samen met de boter bij het meelmengsel, meng goed.
-Schep het beslag in vormpjes en zet 20-25 min in de oven tot een mes er proper uit komt.
-Laat afkoelen en versier met wat bloemsuiker.


Hou facebook vanavond in de gaten voor de grote-winnaar-bekend-making-van-het-geweldige-zsazsapakket!