Week 44

Chili sin carne
Bruine brij met guacamole, dat moet wel chili con carne zijn!
Fout!
Het is chili sin carne en geen man had meteen door dat er geen carne was, ik woon hier samen met een bende kooknitwits.
Maar nu ik dit gemaakt heb ga ik dat zo blijven doen, superlekker die sin carne.
Proef ne keer mijn receptjen!

Chili sin carne
Nodig 4 personen:
-2 uien, gesnipperd
-2 rode paprika's, gegrild en in blokjes
-3 tenen knoflook, gesnipperd
-Zoveel chilipoeder als je aankan.
-1 el komijn
-1,5 el koriander (het zaad)
-1 tl oregano
-1 brik tomatenpulp
-3 blikken rode bonen, goed gespoeld
-zout

-Fruit de ui in wat olie, voeg wanneer de ui zacht is de knoflook en kruiden toe.
-Voeg al de rest toe, roer.
-En roer nog wat verder gedurende een uur op een zacht vuur tot alles zowat versmolten is en je geen bonen in tomatensaus meer hebt maar chili sin carne.

Vervolgens rasp je wat cheddar, kap je een potje zure room in een mooi kommetje, neem je ook een kommetje voor een zakje tortillachips en maak je in de rapte ook nog wat guacamole, of niet in de rapte, want dit is eten dat kan wachten.

Guacamole
Nodig per persoon:
-Een advocado
-Een halve limoen, geperst
-1/4 bosje koriander, gesnipperd
-(lente)ui, gesnipperd
-Zout
-Eventueel wat gepelde tomaat in blokjes, chilipeper en/of knoflook

Alles samen prakken tot de gewenste consistentie, hier is dat verre van babyvoedingsconsistentie, maar eerder brokkig en neen, dat klinkt ook niet smakelijk.

Chili sin carne

Schep van alles wat op uw bord en gebruik uw chipkes als bestek.


En wat eten wij verder nog deze week?

44

Week 44 valt ook samen te vatten als de week met overvloedig veel pompoen en puree.
We gaan nog bekijken of we op zaterdag niet toe zijn aan iets vasters.

Maandag: Veggie: Chili sin carne, kijk hierboven.
Dinsdag: Pasta: Spaghetti bolognese met deze saus, van de bolognesesausgelegenheid gebruik makend maken we een dubbele portie waarvan we één invriezen om op een andere keer lasagna te maken, volgende week ofzo.
Woensdag: Veggie: de tagliatella met pompoen, prei en feta van meisjesmama, gevonden op Bio de Janeiro
Ergens op een ander moment die dag: pompoencakejes
Donderdag: Vis: Gebakken met puree compleet met de zoete sla en tartaar.
Vrijdag: Vlaamse kost: Wortelpuree met spek (van dat dun voor mij graag!), voor degene die vinden dat hun pekesstom -gelijk we dat hier zeggen- op niksken trekt, ga hier eens zien.
Zaterdag: Vlees: Worstjes met puree, want een beetje vettig is wel keilekker.
Zondag: Vis: Vis in tomatensaus met rijst, want weer puree zou erover zijn.



Smakelijk dames en heren.