Risotto met de laatste wintergroenten

Risotto

Erg lekker en erg snel en meer hebt ge eigenlijk niet nodig.
Doordat de groenten apart worden gestoofd en niet meegaren in de risotto krijg je aparte smaken ipv een egaal smakend gerecht.
Ik gebruik hiervoor van alle soorten wintergroenten, als bij toeval draait het altijd uit op een witte risotto met groene accenten.
Snij al de groenten in kleine blokjes, spinazie en de bladeren van snijbiet snij je in reepjes.
Kies twee à drie soorten groenten: knolselder, snijbiet, pastinaak, bloemkool, ...
De risotto maak ik op dezelfde manier als gewone rijst, aanstoven, de dubbele hoeveelheid vocht erbij en het deksel er op tot al het vocht opgenomen is.
Ik neem ongeveer 100 gram arboriorijst per persoon en neem meestal kippenbouillon als vocht.

- Fruit een gesnipperde ui aan in wat boter met olijfolie.
- Voeg de rijst toe, roer zodat alle korrels een laagje olie hebben en voeg dan kippenbouillon toe.
- Laat boter in een andere pan smelten en stoof daarin al de groenten in blokjes.
- Beide dingen zijn ongeveer gelijktijdig gaar, roer de groenten onder de rijst en voeg dan de spinazie of snijbiet in reepjes toe.
- Roer goed, schep in borden en rasp er flink wat parmezaanse kaas over.