Week 14

Weekmenu

Week 14, oftewel de week met zonder vlees, voor de eerste keer, zelfs geen spekjes of bouillonblokjes. Gewoon zo gekomen, zonder moeite te doen, niet uit fanatisme dus, want ik neig geregeld wel naar het fanatisme. Maar mensen worden ouder, zelfs Mme Zsazsa, ge zoudt dat wel niet zeggen natuurlijk.
Week 14 is ook de week van de vergeten groenten, pastinaak, warmoes (oftewel snijbiet) en de raapjes van vorige week, want die was ik vergeten. Ik denk trouwens dat die naam daarvan komt, je kan al die groenten dagenlang vergeten en nog kunt ge ze niet in de vuilbak kieperen. Dat blijft er versgeteeld uitzien, hoe lang dat ook onderin de koelkast ligt, er is geen ontkomen aan. U zal deze groenten klaarmaken, willen of niet!

Goed, wat zat er in de zak: pastinaak, bloemkool, wortel, warmoes, boontjes en kervel.
Maandag: Linzendriehoekjes van brickdeeg met basmatirijst en prinsessenboontjes.
In de koelkast lag nog een pak brickdeeg te wachten op origamigoesting, die niet kwam tot de vervaldatum naderde.
Ik vulde ze met deze linzen en gaf er de yoghurt-muntdressing bij, echt heel lekker en iets minder geknoei dan er hamburgers van te maken.
Dinsdag: Risotto met -deels in de koelkast- vergeten groenten, om het iets vrolijker te maken ga ik er een slaatje bijgeven van rucola met pijnboompitten. In de risotto steek ik alleen dingen uit de groentemand, pastinaak, warmoes, raapjes en het harde stuk van de bloemkool.
Woensdag: Salade met bloemkool, komkommer en ei, zo'n beetje 'koude pla' style van de jaren 80 met gebakken aardappelen en mayonaise met een eitje. Mm, dat gaat lekker zijn.
Donderdag: Karnemelkpuree met kervel en grijze garnalen. Ann maakte zo al eens iets, ik kook nog een stuk witte vis mee en prak alles fijn met gesnipperde kervel.
Vrijdag: Boontjes op zijn Italiaans met polenta, Griekse salade en evenveens Griekse warmoes.


Op vrijdag was de zak al leeg, ik ga wachten op inspiratie of goesting om de rest van de week in te vullen, u hoort nog van mij!