Week 16, met naaktfoto

Week 16
Week 16, de week met de overwonnen angsten, het zit nl. zo, een jaar of zes geleden deed ik al van groentemand, na twee maand had ik een koelkast vol venkels. Ik vond er niks aan, ik deed elke week bang mijn zakske open want dat venkelseizoen bleef maar duren. Sinds ik ontdekte dat je het om rauw te eten héél dun moet snijden zou ik het elke dag eten. Warm is ook lekker, in kwartjes aangestoofd in wat boter en klaar. Geweldig bij wat vis.
Voorlopig heb ik alleen nog maar problemen met rapen, ik denk dat al de andere angsten wel bedwongen zijn.
Hoewel ik de broccoli die in mijn mand zat wel laten vervangen heb door iets anders, na vorige week twee dagen broccoli gegeten te hebben heb ik er voor de moment wel even genoeg van.

Wat zat er dan in de zak: Radicchio, venkel, courgette (van die lieve kleintjes), koolrabi en aubergine.
Maandag: Risotto met spiegeleitjes en een zalig slaatje. Er was nog een knolselder, paprika, pepertjes, een half zakje rucola en één wortel, in de kast had ik nog wat amandelschilfers, samen met een vinaigrette van olie, citroensap en een geutje agavesiroop werd dat een alleraardigst slaatje. De knolselder en wortel schillen en met de dunschiller 'opschillen', het pepertje en de paprika roosteren en het pepertje snipperen en bij in de vinaigrette doen.
Dinsdag: Penne met zoete aubergine, mozzarella en tomatensaus en geen slaatje zoals gepland maar wel met zelfgemaakte rabarberlimonade, ruwweg zijn dat toch ook groenten.
Woensdag: Couscous met gegrilde paprika en courgette, op dit gerecht gebasseerd, nog steeds mijn favoriet koude couscousgerecht met zelfgebakken platbrood, ik moet daar nog een receptje voor zoeken.
Donderdag: Zalm met aardappelschijfjes en venkel en niet zeebaars, vergissink.
Vrijdag ga ik naar de zee en uiteraard ga ik daar eten, ah ja!
Zaterdag: pasta met rucola, olijven en tomaat of deze als er nog venkel over is.
Zondag is het Pasen en eten we bij 'Mams en Paps'.



Naakt Abeltje
Een wolkje aan de lucht door Mme Zsazsa