Week 17

Weekmenu 17
Week 17, ook wel die Italiaans geïnspireerde week, vanaf dinsdag toch want toen kocht ik dit boekske.
De meest linkse pasta zag er zo lekker uit dat ik zonder naar het recept te kijken iets soortgelijks fabriceerde en omdat ik helemaal in de Italiaanse mood was maakte ik nog een tweede saus ook.

In de groentemand: Chinese kool, prei, krulsla, tomaten, komkommer en venkel.
Maandag: Turkse pizza's met een zelfgemaakt Grieks-Turks slaatje. Als ge niet gaat werken hebt ge zo geen gedacht van verlofdagen en eet ge bijgevolg pizza op feestdagen.
Dinsdag: Penne met pesto en pikante tomatensaus, een groen slaatje met olijfolie en citroensap of balsamicoazijn en lekker brood met zelfgemaakte kruidenboter.
Woensdag: Wortel- muntrisotto met een slaatje van de Chinese kool en spekjes, ik moet niet zeggen zeker dat de kinderen zich énorm verheugen op het avondeten.
Donderdag: Geroosterde witte vis met prei en polenta met veel parmezaanse kaas.
Vrijdag: Preitaart met wat sla en zo.
Zaterdag: Zwarte bonen met zure room en versgebakken brood.
Zondag: Lasagna met spinazie en ricotta, venkel in de oven met chili ed, brood en sla, als nagerecht tiramisu want daar staat een recept van in de Jamie, Jef is daar helemaal zot van én het was zo toch een beetje Italiaanse week.

Nieuwe vijzel
Gisteren ging ik mezelf dus te buiten in de Vreemde Winkel, ik kocht er minder vreemde dingen gelijk deze vijzel, omdat ik dat ding meteen wou uitproberen vijzelde ik een prutje van pepertjes en knoflook voor in de tomatensaus. Toen dat prutje bij de ajuin ging wou ik nog wat vijzelen dus gooide ik er wat tuinkruiden (daslook, basilicum, oregano), wat zout en een klont boter in en had zo op een minuut geweldige kruidenboter gevijzeld.

De dinsdag Den dinsdag, ik had zin in zo'n simpel pastaake met lekker hete tomatenaus, voor de kinderen maakte kocht ik pasta pesto dus kon ik mij pepertjesgewijs helelmaal laten gaan. Maar blijkbaar is dat toch niet zo heet, twee pepertjes met zaadjes, maar lekker wel, en simpel en dat is al voldoende.
Ik zou dat eens maken als ik van u was, gewoon een ordinaire tomatensaus met olijven en veel geraspte parmezaan.

Nodig voor 2 grote eters:
-1 ui
-2 pepertjes, gesnipperd
-1 teentje knoflook, gesnipperd
-een brik tomatenpassata
-balsamicoazijn
-groene olijfjes, geplet tussen duim en vinger zodat ze uit elkaar vallen

-Fruit de ui tot hij bruin wordt, voeg dan de knoflook en pepertjes toe, laat even meebakken en giet er dan een geutje balsamicoazijn bij en de tomatenpassata.
-Laat wat pruttelen, doe de olijfjes erbij en kruid af met peper en zout.
-Meng onder de pasta, roer er wat gesnipperde basilicum onder en rasp er vooral veel parmezaan over.


Abel met geknipte haren
En nog een fotooke van mijn Abeltje dat keihard groot is geworden zonder nektapijt.
Groot genoeg om eindelijk te beginnen praten zou ik zo denken zo.