De moestuin, begin juni, uitdunnen naar smaak!

Den hof
Ik kan het niet over mijn hart krijgen om die papavers uit te trekken, dat is toch zo'n schoon bloem, wist je trouwens dat maanzaad van op de pistoleekes uit papavers komt en dat ge daar waanbeelden van kunt krijgen vermits opium uit papavers wordt gewonnen? Geen idee of dat uit dit soort papavers komt, ik doe alleen aan grellige informatie, niet per se correcte.


Overschot
Naarmate de groentes meer plaats nodig hebben gaan er hier en daar dingen de grond uit, de spinaziezaailingen bv, die staan nu bijna de wortelen in de weg dus oogst ik nu en dan wat plantjes voor in een taart of in de gnocci of op de pizza of gelijk vandaag in de pesto. Ik vind dat altijd zo'n zonde om eetbare dingen weg te gooien dus los ik het zo op. De meeste groenten zijn trouwens heel lekker in de babyversie. Prei bv, plant dat gewoon keidicht op elkaar en neem steeds de preitjes die in de weg staan zodat je tot na de winter prei hebt en in juni al niet halverwege door de prei zit, niks zo lekker als een babypreitje (dat is overdreven, ik weet het, maar toch, maar toch) Of uitjes, toch geweldig om dat groen te snipperen op een slaatje ipv de uien uit te dunnen en alles op de composthoop te kieperen.


De Maandag

Die spinazieplantjes mixte ik fijn met een dubbele hoeveelheid rucola en wat gegrilde amandelen, gelijk pesto, daar olijfolie en citroensap bij, superlekkere pastasaus. Om de lijn wat door te trekken bakte ik een focaccia met de pesto als topping, ech lekker!



Dit gezegd zijnde beken ik eerlijk dat ik een kleine maand geleden per ongeluk al mijn kleurbietscheuten heb uitgetrokken en klaargemaakt omdat ik dacht dat het snijbietscheutjes waren. huhum