Fattoush op woensdag

Fattoush

Elke dag een fotooke trekken van het avondeten is zo onderhand al een gewoonte geworden, mijn huisgenoten beginnen pas te eten als ik hun de toestemming geef en gisteren nog zei Jef tegen mijn vader: "Wacht, ze moet nog een foto trekken!" Om maar te zeggen dat het gebruik hier ingeburgerd is. Abel is de enige die het nog niet helemaal doorheeft en als er een hand op een foto staat dan weet u vanwaar ze komt.
Als het eten dan ook nog eens lekker is dan laad ik dat op bij Flickr en als het heel lekker is dan post ik het hier.
Dat wil dus zeggen dat u dit best eens uittest.

Het recept komt uit mijn nieuw favoriet kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi, aangeraden door Jonge sla en oh zo goed bevonden. Ik heb al het plan opgevat om gewoon alles klaar te maken, ondertussen zit ik aan gerecht vijf ofzo.
Ik vermoed dat hij hier niet komt lezen dus ik geef het u even mee.

Voor vier personen (en dat waren we, maar twee van ons waren min 6 en alles was op, dus doe alles misschien maal 1,5)
-40 gram quinoa (dat is dus idd niks en geen typfout)
-300 gam zuurdesembrood (of pitabroodjes ofzo)
-3/4 dl olijfolie
-4 rijpe tomaten, samen 400 gram (geweldig, hij geeft exacte informatie), in stukken gehakt
-3 minikomkommers, in plakjes
-1/2 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
-4 el fijngesneden koriander
-1,5 el fijngesneden munt
-2 el fijngesneden peterselie
-1 el citroensap
-3/4 el rodewijnazijn
-2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
-zout en peper

-Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen en doe al de rest (zonder het brood) terwijl in een grote kom.
-Rooster het brood, snij in hapklare stukken en doe samen met de gare quinoa bij in de kom.
-Roeren, proeven, bijkruiden en opdienen!

Ik at dit samen met houmous en geroosterde aubergineprut.
Oe, mannekes!