Gestrikt in den hof

semi hautain
Bloesje 1Voor de deur

Overlocknieuws: Na de zeer frustrerende avond met de broekskes en de Bernina heb ik goed begrepen dat het bedraden toch wel allesbepalend is. Na die avond heb ik ook door dat een overlock bedraden met afwijkend dieptezicht een combinatie is die niet echt werkt. Wat ik nog doorheb is dat een man met een rustig karakter én dieptezicht een fijne aanvulling is op dit alles én dat overlocken echt wel ontzettend snel gaat, zeker als je niet van het pietluttige soort bent zoals ik.

Ik schat dat dit bloesje in elkaar stak op een half uur, er is dan ook niet veel aan, voor- en rugpand hebben aangeknipte mouwen, vier boordjes er aan en klaar.
Ik heb het zo nogal voor die boordjes, de broekjes van Abel werkte ik net hetzelfde af.
De truuk is om eerst de boordjes er aan te zetten en dan de zijnaad te sluiten, op die manier moet geen enkel boordje op maat worden geknipt.
Eigenlijk feitelijk moet de naad platgestikt worden met een tweelingnaald, maar ik ben daar nog niet aan toe. Ik hoor daar teveel tegenstrijdige dingen van, de een is daar nogal colerig op terwijl de ander daar niets dan goeds van vertelt. Ik ga het nog even zo laten, ik heb mij al genoeg gefrustreerd deze week.

De stof komt van Den Beer en er zaten gaatjes in dus meer dan een bloeske kreeg ik er niet uit, het patroon tekende ik zelf, zo'n beetje met de losse hand, want tricot, dat vergeeft veel ...