Week 18

Weekmenu 18
Week 18, oftewel die week met de kip en soep.
Jeroen Meus en ik, wijle zijn in symbiose, ik heb kippenbouillon nodig en hij maakt het de dag voordien in zijn show, niet dat ik dat daar mag gaan halen, maar ik moet het toch al niet meer opzoeken.
Ik zit bijgevolg wel met een gekookt kieken deze week, twee eigenlijk want ik heb nogal veel bouillon vandoen.

Het witloof uit de groentenmand heb ik gewisseld tegen prei en selder, ik heb er nu echt wel genoeg van. De wortels gingen in de bouillon en alleen de bloemkool kreeg een dag voor zich alleen, de rest van de groenten worden hier en daar bijgegeten. De asperges eet ik à la flamande als lunch, ik vind dat ik mezelf dat wel mag toekennen. Voor het recept hiervan moet je waarschijnlijk een van dees afstemmen op Dagelijkse kost.

Maandag: Pingupasta met het eerste kipbeest.
Dinsdag: Ceviche met het tweede dier van de week, met popcorn, ik ga geen geklaag horen.
Woensdag: De grote soepdag, u leest er hier of hier of misschien wel hier of wie weet wel daar binnenkort meer over.
Donderdag: Zalm in prosciutto met groene linzen, spinazie en yoghurt.
Vrijdag: Bloemkoolschotel met een croûtonlaagje, iets met pasta dat wel lekker klinkt, maar ik val u er vooral nog niet lastig mee voor het getest werd.
Zaterdag: Stoofpot van venkel, tomaat en witte bonen, maar het wordt naar het schijnt 26 graden, dan heb ik toch zo precies geen goesting in stoofpotten met aardappelen en bonen.
Zondag: Moederdag, seg, dan kook ik wel niet.