Siroop maken, niet meer of minder dan de regel van drie

Aardbeiensiroop, making ofAardbeiensiroop

1 liter sap = 750 gram suiker = 1 citroen

Maar voor we daar zijn moet je nog aardbeikes plukken, wassen, de steeltjes eraf, in stukskes snijden en met het aanhangend water in een kastrolleke op een vuurke zetten.
Als dat goed pruttelt nog even laten doen, héél vaak gaan ruiken en dan afzetten.
Leg een propere keukenhanddoek of kaasdoek in een vergiet, zet dat in een pot. Giet de aardbeikes in de handdoek en laat uitdruppen, maak eventueel een constructie gelijk op de foto voor de laatste drup.

Meet het sap af, reken uit hoeveel suiker en (gezeefd) citroensap erbij moet en laat een minuut of twee drie doorkoken, giet de siroop daarna in gesteriliseerde flessen en draai meteen het deksel op de fles.
Maak je maar één fles om meteen te gebruiken moet je al die moeite niet doen.

Je hebt nu een mierzoet siroopje dat naar snoepjes ruikt en kan aangelengd worden met (bruis)water voor een roze limonade, wie wil dat nu niet!