Week 24

Week 24
Week 24, ook wel de week met de kreemglace, week 25 wordt voorzekers die met het dieet.
Het is nl. zo dat Mr Zsazsa een nieuwe hobby heeft: ijskreem maken, momenteel hebben we de volgende vier smaken in de aanbieding, vanille, pure chocolade, aardbeien en aardbeiensorbet, en dat laatste -en voorlaatste eigenlijk ook- is waarlijk om duimen en vingers af te likken, maar dat doe ik dus niet, ik schep gewoon nog een portie op.

Goed, buiten de kreemglace ga ik ook andere dingen eten, dingen die zo goed als allemaal uit Plenty komen, de zomer kan niet meer stuk met een kreemmachine en Yotam Ottolenghi!

Wat zat er in de zak: Vanalles! Tomaten, een busseltje wortelen, Chinese kool, champignonnen, 2 rode paprika's, prei, selder en tuinkers.
Wat staat er in den hof: Peultjes, erwtjes, snijbiet, spinazie, sla en vast nog wel wat als ik wat papavers zou uittrekken, maar ik krijg het niet over mijn hart, al die zoemende bijtjes 's morgensvroeg, ik word daar gelukkig van. Volgend jaar dus een stuk apart voor allemaal bijenbloemen en uitzoeken van wie die bijen zijn zodat ik achter een potje honing kan gaan.
Maandag: Toen kookte ik niet en at dus op een ander.
Dinsdag: Polenta met champignons en kruiden en een slaatje met gegrilde, gemarineerde paprikareepjes.
Woensdag: Nieuw patatjes met zalm, crème fraîche, mierikswortel en tuinkers, iets gelijk hier met een salade van peultjes, erwtjes en veel kruiden.
Donderdag: Paella, écht een superrecept!
Vrijdag: Orzo met spinazie, feta en amandelen, Sarah mailde mij vorige week dit recept en ik moest dat gewoon proberen, ik testte het uit met buurvrouw n°9 en al ons kinders en het werd unaniem goedgekeurd.
Zaterdag of zondag: Nog eens de soupswapsoep van Evelien, ik ben daar nog altijd wreed over te spreken en dat is zo gezellig weekends.

Allee nu ga ik aan de aardbeiensorbet beginnen en een gemakkelijkere broek aandoen voor vanavond, u komt toch ook?