Week 25, met recept!

Weekmenu 25
Week 25, oftewel midzomerweek, de week waarin ik elk jaar weer verjaar, dit jaar op dinsdag.
Zelf koken zou er over zijn, dus ik stuurde de puber om stokbrood en beleg naar de winkel. In de groentemand zaten tomaten, komkommer en sla, ik at een smoske kaas -Vlaams Erfgoed- met een glas champagne, meer moet dat niet zijn.
Dat glas champagne dronk ik uit een glazen glas met voet, ik weiger -ondanks het feit dat ik smoskes eet op mijn verjaardag en witte wijn uit flessen met een draaistop drink- wijn of champagne uit plastieken glazen te drinken of ze nu een voet hebben of niet. Rode wijn kan eventueel nog uit een mooi glas zonder voet, maar al de rest is onacceptabel.
Ik vertel dit even voor het geval u mij ooit zou uitnodigen.
Witte wijn is dan trouwens goed genoeg, ik ben eigenlijk niet zo geweldig zot van champagne.
Goed.

De rest van de week wordt hier wel echt gegeten, of daar gaan we nu toch nog vanuit.

Maandag: Wittebonensoep met knolgroenten en pesto, die stond zondag op de planning maar daar kwam wat pizza tussen.
Dinsdag: Broodjes en taart eneuh dat was het eigenlijk.
Woensdag: Pastasalade met courgette, dat brood schoot er over.
Donderdag: Gegrilde tonijn met tomatensalsa en daar zullen we dan een lekker broodje bij bakken.
Vrijdag: Kikkererwten en broccolisalade met couscous met kruiden.
Zaterdag: Doen we weeral van verjaardagsfeestje waarop ik dan weeral niet kook.
Zondag: Als ik kook maak ik een baklava met tomaat, feta, amandelen en dadels. Als het dan ook nog eens lekker is hoort u dat hier wel en anders komt het volgende week terug.


De woensdag
De woensdag, ziet eens wat een schoon sereen fotooke, toch?

Het eerste courgetterecept van het courgetteseizoen, en wat voor één, het beste gewoon, effenaf!
Ge moet dat gewoon eens proberen! Dat kunt ge doen door Plenty te kopen of door verder te lezen, de keuze is aan u!

Nodig 3-4 personen
-250 gram pasta
-2 courgettes in schijfjes van een halve cm
-1,5 el rode wijnazijn
-100 gram erwtjes
-busseltje basilicum en half zoveel peterselie
-olijfolie
-geraspte schil van 1 citroen
-een zakje mozzarella in kleine bolletjes, gehalveerd
-1,5 el kappertjes

-Verhit wat olie in een pan en bak de courgetteschijfjes in een paar beurten in een enkele laag tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
Laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze daarna in een schaal met de azijn.
-Kook ondertussen de pasta al dente, doe de erwtjes er de laatste minuut bij en giet af.
-Doe de basilicum en peterselie met wat zout, peper en voldoende olijfolie in de blender tot het een gladde saus is.
-Meng de pasta met de courgette, saus, citroenraspsel, kappertjes en de mozzarella en dien op met wat extra basilicum.

jum