Week 31

Bramencake
De ene buurvrouw heeft elk jaar rabarber teveel, de andere heeft een pruimenboom en nog wat verder hebben ze aardbeien in overvloed, ge moet uw buren weten te kiezen.
Gisteren zocht ik nog iets voor bij de koffie en ging ik een stiekem kijkje nemen in de tuin van de buren... bramen en tuurlijk mocht ik er hebben!

Ik gebruikte dit recept voor de taart, ipv aardbeien gebruikte ik bramen. Geen onverdeeld succes want in bramen zitten zo van die harde dingskes die fijnbesnaarde mensen irriteren als ware het pruimenpitten.
U moet dus even nadenken of u het kan riskeren om deze taart te maken.

Goed, week 31, de eerste week van de tweede helft van de zomervakantie en kijk: Het zomert!
Zomerkost dus deze week, vol vertrouwen vliegen we er in!


Week 31


Maandag: Vandaag maak ik niks, de koelkast staat nog vol met lekkere restjes, dees huisvrouw neemt vrij.
Dinsdag: Tomatenrisotto met venkel en saffraan, een risotto met groentebouillon van de buitenste venkelbladeren en gekonfijte tomaatjes. De venkel wordt er koud bijgegeten, simpel met wat olie en citroensap.
Woensdag: Overschotjes van de risotto in gekookte snijbietbladeren gerold en opgebakken, ik zou dat meer moeten doen, de dag nadien kunt ge vanalles met risotto doen. Het recept van het venkel-druivenslaatje staat op de foto.
Donderdag: Courgettepastei, iets Italiaans met filodeeg, ik moet dat nog eens bekijken, maar een courgettegerecht is altijd goed!
Vrijdag: Couscoussalade met gegrilde groenten, superlekker, ge kunt daar niks mee verkeerd doen. Ik ga daar nog iets bijgeven, maar ik weet precies nog niet wat. Misschien wat gegrilde maïskolven.
Weekend: Auberginelasagne, ook keilekker, met gewoon wat gegrilde aubergines en tomaten en euhm zo vanalles.