10 minuten op 200 graden

strijkparelkommetjes
Ik haat prutswerk.
Jef trekt op mij, qua fysiek en qua karakter.
Jef haat ook prutswerk.
De pot strijkparels verminderde alleen als er een deel werd opgezogen.

Toen kwam ik dit tegen op -hoe kan het ook anders- Pinterest en er ging een bel af. Trrriinnggg: Eindelijk keirap van die parels vanaf.
Ik haalde mijn beste Deens boven en een uur later was de pot halfleeg en stonden er negen kommetjes op tafel.
Eerst een per een en dan zes met ne keer.
En het was echt niks-in-zijn-eigen!
Ik zal het u ne keer expliceren, ik weet niet hoe waarheidsgetrouw ik de oorspronkelijke handleiding volg, maar volgens mij moet het zo.

strijkparelkommetjes Verwarm de oven voor op 200°.
Bestrijk een kom die in de oven mag met wat olie, gewoon een vettig laagje is genoeg, we gaan geen frieten bakken.
Giet een hoeveelheid pareltjes in de kom en doe alsof je de kom bebloemt, iedereen heeft daar waarschijnlijk zijn manier voor. Zorg dat er overal pareltjes hangen, dit is geen probleem, overal waar olie plakt, plakken die dingen vast. Zijn er lege plekken druk er dan gewoon wat pareltjes tussen.
Is de oven op temperatuur, zet dan de kom in de oven en wacht ongeveer 10 minuten, al de pareltjes moeten beginnen smelten. Bij mij begon het telkens bovenaan om dan 2 minuten later pas beneden van start te gaan.
Geen paniek, het boeltje gaat niet in brand vliegen (over de ongezonde stoffen die vrij komen durf ik mij niet uit te spreken, misschien valt het nogal mee aangezien het strijkparels zijn).
Haal wanneer alles gesmolten is het kommetje uit de oven en laat afkoelen.
Wanneer de kom afgekoeld is kan je heel makkelijk het kommetje uit de kom halen. Zonder problemen, beloofd!

strijkparelkommetjes De kommetjes zijn vettig (en blijven dat precies ook nog een tijdje nadien) en moeten dus eerst met redelijk wat sop afgewassen worden.
Ahzo simpel was dat.
Start!