dinsdag 5 februari 2013

Bananenhavermoutontbijtcake

bloggen op bestelling Bloggen op bestelling.
Facebookrecepten zijn ook niet alles.

200 gram bloem
50 gram havermout (of 250 gram bloem)
1 tl bakpoeder
115 gram boter
115 gram rietsuiker
2 eitjes
3 grote of 4 kleine bananen


Verwarm de oven voor op 180°
Meng boter en suiker en plet terwijl de bananen.
Kluts de eitjes en meng ze onder het boter-suikermengsel.
Voeg afwisselend een banaan en een deel van de bloem (met of zonder havermout) toe tot alles gemengd is.
Giet in een bebloemde ovenvorm en zet een dik uur in de oven tot een breipriem er kurkdroog uitkomt.
Moest de bovenkant te donker worden dek dan af met bakpapier of aluminiumfolie.

Ideaal voor een luie ochtend.

15 opmerkingen:

  1. Als het receptje even goed is al het recept van de pannekoeken - dan wordt dit ook een favoriet- De pannekoeken waren dur perfect en het bereiden is lekker eenvoudig (zonder weegshaal )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh moet ik onthouden, lijkt me heeeerlijk. Zo even opschrijven. Dank je, liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn zoontje vertrekt morgen op boerderijklassen. Dit lijkt me het perfecte ontbijt! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Mme Zsa Zsa,

    Als wij vroeg op pad moeten bijv. ivm vakantie dan bak ik de avond tevoren een cake. Die wordt als ontbijt gebruikt. Alleen plakjes snijden en servertje eromheen. Geen broodjes smeren, pakjes maken en .... iedereen vindt het lekker.

    groetjes,

    Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jouw sjiekere broodpudding, zonder koffie, met melk, wordt hier 's morgens heel regelmatig op tafel gezet. Benieuwd of deze ook zo'n dikke hit zal worden!? Hij staat in alle geval met stip op mijn todo-lijstje!
    Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelijk dit recept, zonder suiker maar met ahornsiroop maakte ik ontbijt-muffins. Lekker!
    Groetjes Truus.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gij plant binnenkort toevallig geen bakboek!
    Dan spreken we niet alleen meer van zsazsarokskes, maar ook van zsazsa-koekskes en zsazsa-taart!
    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me heerlijk! Dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super recept! Heb de bloem gedeeltelijk vervangen door roggemeel en er muffins van gemaakt. Ze zijn zelfs niet koud kunnen worden. Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat wordt hier morgen op het bord van de kleuterpuberende dochter gesmeten. Benieuwd of ze dan ook nog 'mama ik heb geen honger ik wil gewoon al gaan spelen' gaat repliekeren. Ik rooster mijn havermout trouwens altijd even, nog lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ook hier getest met gewone suiker want geen rietsuiker te bespeuren. Lekker en niet te zoet. Qua textuur wat broodpuddingig, klopt dat?

    BeantwoordenVerwijderen