Welkom!

Welkom!
Welkom in mijn serre!
Een serre seg, ik vond dat altijd iets voor gepensioneerde mannen die liever in hun hof zitten dan bij hun vrouw.
En dan maar stoefen tegen de buren over de tomaten.

Daarom dat als ik een serre wou, het een geassembleerde moest zijn, zo eentje waar gepensioneerden hoofdschuddend van zouden gaan lopen.
Zo'n serre die zegt: "Hey, hier tuiniert zo'n duurzaam iemand. De hippe versie!"
Ja, een serre, dat moest er zeker komen.
(Hoewel sommige mensen met succes tomaten telen in potten en die al dan niet binnen en buiten sleuren, is het mij nog nooit gelukt.)

Maar ineens was het mei en was er nog altijd geen serre in het verschiet.
En toen zag ik dit juweeltje op Kapaza, een aluminiummen serre van 6 op 3, zo eentje die ademt: "Mia, ik gon nor m'n seir, ik zen terug tegen dat de patatten meureg zijn!"
En voor geen geld, en vooral dat deed het hem.
Ik was om, ach hip, wie wil er nu nog hip zijn als je ook degelijk kan zijn, degelijk is het hip van 2013.


Verzicht
Ziet eens, 18m2 pure hippigheid!
Gewoon in Meerhout, of all places.

Zoom in.

serre5
Kei-aluminium.
Als dat niet duurzaam is.

Waar zijn die tomaten?
Om toch iets minder hip te zijn vloerde ik vandaag een rustiek vloerke.
En drie kruiwagens compost en veel gewroet later zag het er al zo uit.
Nu nog de tomaten.

De maïs, kardoen, courgetten & pompoen
Rechts van het vloerken staat de maïs en vrienden te wachten op Zuiderse Dagen om uitgeplant te worden.
Of zitten die bij jullie toch al in de grond omdat de Ijsheiligen gepasseerd zijn, punt uit.
Ja, hoe zit dat daar bij jullie, vertel eens en vertel dan ook gelijk al uw andere serregeheimen.
Welke groenten kweken jullie succesvol in de serre, wat mag ik zeker niet vergeten en wat doen jullie met die serre buiten het tomatenmoment?

Schiet!