Uit de tuin #spinazie en snijbiet

spinazie
Om zes uur nog in het bladgewassenperk, om tien na zes in de pasta.
Spinazie en neef Snijbiet.

Ik moet iets bekennen, dit is mijn allereerste spinazieteelt ooit, serieus, ik dacht niet dat ik dat nodig had.
Peup, verkeerd gedacht.
Indrukwekkend hoe lekker dat vers gestoofde spinazie is.
Dat smaakt niet zomaar naar iets groens.
En hoe makkelijk ook om te telen.
Zaaien dus, allee nu niet, maar ergens wanneer het weer frisser is.
Maak het in tussentijd met de jonge blaadjes of het groen van snijbiet.

Penne carbonara met lekker groen
Nodig voor 4:
Uit de tuin
-Spinazie en/of snijbiet
-Tijm, oregano en rozemarijn
Ik nam ongeveer gelijke hoeveelheden, in gesnipperde toestand zo'n eetlepel in totaal.
-5 eidooiers
Uit de kast
-120 gram parmezaan
-375 gram penne

-Kook de penne in een zoute zee.
-Meng de eidooiers met de geraspte parmezaan en zet even aan de kant.
-Laat wat boter bruinen en bak de gesnipperde kruiden een klein minuutje.
-Voeg het groen toe en roer tot alles geslonken is, kruid met peper en zout.
-Meng de penne met de spinazie en roer er het ei-parmezaanmengsel onder zodat je een romige saus krijgt.
-Eet en zeg: Amai, da's lekker!