vrijdag 5 september 2014

Jaarlijkse traditie

t' Zeetje 2014
Vorig jaar reden we een paar dagen voor Abels verjaardag naar de zee, toen ik deze week vroeg wat hij dit jaar voor zijn verjaardag wou doen, zei hij: Ah, naar de zee, dat doen we toch altijd?
Ah, voila, vanaf nu dus blijkbaar wel.

De dag bracht weer alles wat we verwachtten, de ene helft van de familie ging tien seconden na aankomst al kopje onder terwijl de andere helft het water toch eigenlijk, feitelijk een beetje te koud vond, er werden zandkastelen gebouwd, er werd ambras gemaakt over kapotte zandkastelen, er werd ijs gegeten (en we ontdekten dat je ook mosselen en flessen wijn kan bestellen, iets voor volgend jaar!), er werden schelpen verzameld, er werd ambras gemaakt over wie De Gouden Schelp eerst had gezien en Mr Zsazsa viel in slaap en werd met de seconde een tintje roder.
Dit jaar was er ook een mevrouw die constant zeepbellen blies, wat samen met de Duitse kleuter die zand in het rond gooide een geweldige combinatie vormde.
Topdagje!

t' Zeetje 2014
Maar wat ik mij nu afvraag, waar zijn, zo op maximum een goed uur rijden van Antwerpen de tofste stranden met op wandelafstand lekker eten en drinken?

Ik zal al zelf beginnen met:
Domburg, een uur en een kwartier van Antwerpen, weinig te doen in het schattige dorpje, maar wel een fijn strandpaviljoen met strandwinkeltje.
Nu jullie!

17 opmerkingen:

 1. Heist! IJs bij de Panache en pannenkoek Mikado bij de Royal. En daarna naar Moeder Babbelute (?) voor ECHTE neuzen! Geen echt eten allemaal, maar als ge dat allemaal op hebt hebt ge geen echt eten meer nodig! En het is toch Abels feest he, dus..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrouwenpolder,Zoutelande,Neeltje Jans....Haamstede Renesse iets langer rijden maar buiten seizoen goed te doen. Suc6!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoutelande! Met echte duinen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwvliet en dan langs Philippine passeren (met de auto) voor de allerbeste mosselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5.9.14

  Wij gaan altijd naar Cadzand en omstreken. Zalige jeugdherinneringen en het ziet er naar uit dat mijn kinders die ook gaan hebben, sinds we vorig jaar er een appartementje kochten. Staat "te huur" trouwens :-) Meer info op de te huur pagina van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Cadzand en Zoutelande, heerlijk vertoeven daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Westenschouwen bij Burgh-Haamstede

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als 't met slapen bij mag: http://www.slaapzand.nl/ in Domburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij gaan geregeld naar breskens, het is daar steeds lekker rustig en gezellig dorpje om door te wandelen.
  We zijn er alleen nog niet uitgebreid gaan eten

  groetjes sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Cadzand met stip op nr1! Breskens is ook een aanrader (schoon haven!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij ook altijd richting Cadzand, maar we stoppen in de deelgemeente net ervoor Retranchement. Ligt tussen Knokke en Cadzand. Er is een prachtig natuurgebied en heel erg uitgestrekte stranden en duinen. Wel opletten als je richting België gaat op het strand want bij hoogtij raak je niet meer terug zonder te zwemmen (en dat hebben we zelf ondervonden :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Breskens! Geen drukke dijk en geen appartementen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Provinciale domeinen in de buurt: De Nekker in Mechelen. Water, strand en vertier. Eten ook, maar over de kwaliteit spreek ik me niet uit. Gent is wat verder, maar De Blaarmeersen is ook tof! En dan kan ij mijn fietskar vol drinken laden en daar ook komen zitten :). Maar wij gaan altijd naar Wenduine. Voor ons natuurlijk niet ver, maar zo rustig en kindvriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We <3 de piraat, maar dat kent ge dus al (vermoed ik, want ik ben te lui om op de link te klikken. Wij wandelen van daaruit naar het Veerse Meer. Ongeveer halverwege kom je dan strandpaviljoen Neptunus tegen, ter hoogte van de ingang van camping Oranjezon (waar ik de helft van mijn kindervakanties vertoefde). En aan het Veerse Meer aangekomen (en bij de weg naar Neeltje Jans), heb je beneden op de parking ook een aantal eetgelegenheden, geen idee of die de moeite zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem11.9.14

  Ook Vrouwenpolder/Zeeland: veel strand, weinig mensen. En dan lekker fietsen huren en naar Veere rijden, om cupcakes te gaan eten. Hmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ons laatste bezoek was aan .... Domburg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik reageer hier maar even op het laatste blogberichtje omdat een email misschien verloren gaat. Weet jij dat jouw foto van Allemaal rokjes in een krantenartikel gebruikt wordt? Mag dat wel? Hierbij de link :
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20140917_01272638

  BeantwoordenVerwijderen