Pasta met schorseneren, paddenstoelen en peterselie

<3 schorseneren Met een dochter die graag en lang buiten slaapt breng ik daar heel wat tijd door.
Soms maken we een lange wandeling, soms parkeer ik haar gewoon voor het raam maar meestal vertoeven we beide in de moestuin.
Zij slaapt, ik rommel wat en denk na over het avondeten.
Niks nieuws onder de zon.

In de serre staat vers groen: spinazie, rucola, sla, allemaal gezaaid in het najaar.
In de tuin staan kolen, aardperen, snijbiet, pastinaken, wortels en schorseneren.

De schorseneren moesten er aan geloven.
Omdat schorseneren van vorm op asperges trekken maakte ik mijn lievelingsasperge-
recept
met hier en daar een toevoeging.
Een absolute aanrader!

Nodig:
-Schorseneren, gekuist en in stukken.
-Paddenstoelen (ik had gehoopt op een bospaddenstoelenmengeling, maar die waren er niet, het werden doodgewone champignons)
-Tijm
-Boter en eventueel olijfolie
-Peterselie, gehakt
-Citroensap
-Zout en peper
-Parmezaan

-Laat de schorseneren met wat takjes tijm garen in hun eigen stoom (met het deksel op de pot dus) met veel boter en wat zout.
-Bak terwijl de paddenstoelen bruin en kook de pasta.
-Breng de schorseneren op smaak met peper en wat citroensap (ik gebruikte bijna een halve citroen voor twee personen) en meng met de paddenstoelen, peterselie*, pasta en parmezaan.
-Roer tot er zich een lekker sausje vormt, de parmezaan, boter en het kookvocht van de schorseneren gaan daar snel voor zorgen, is alles wat te droog voeg dan wat kookvocht van de pasta toe.

*Ik leef samen met een peterseliehater, ik moet dus in mijn bord mengen.