Ik vind deze pasta pesto lekkerder dan degene met basilicum, veel frisser en de verrassender met de rucola.
Nodig voor 4 personen:
-150 gram rucola
-3 tenen knoflook
-70 gram pijnboompitten
-50 gram parmezaan, geraspt
-zout en peper
-Olijfolie
-500 gram spaghetti
-50 gr parmezaan, geschaafd
-de schil van 1 biologische citroen geraspt
-Kook de spaghetti
-Pureer ondertussen 120 gram rucola in de keukenmachine met de knoflook, 50 gram pijnboompitten, de gerapste kaas, zout en peper. Voeg steeds een klein scheutje olijfolie toe, tot de pesto smeuïg is.
-Rooster de overgebleven pijnboompitten.
-Meng in een kom de spaghetti met de pesto, pijnboompitten, citroenschil, parmezaanse kaas en de overgebleven rucola.
Lekker, fris en gezond!