Veel te veel doeken

Op een hoopIk heb veel te veel draagdoeken, nu mag dat wel want ik doe als excuus nu en dan draagdoekenworkshops in een geboortehuis en dan kan je daar niet aankomen met twee doeken en een vod. Die draagdoekenworkshop die heb ik even gestopt vanwege nogal ongemakkelijk met een dikke buik en dan nogal ongemakkelijk met een baby dus haalde ik afgelopen week mijn favoriete doeken uit de grote hoop en legde ze op een andere hoop, die van Te Gebruiken met Nieuwe Baby.

Van boven naar onder:
-Buidelsing van Lucky baby
-Ringsling van Dharitri
-Zomerse mei-tai van MisterMirko
-Girasol Symphuo knoopdoek van Slingomama
-Buidelsling in iets rekkende stof van Hotslings, die nog moet geverfd worden in een iets hipper kleurtje.
-Girasol Jungle ringsling van Wear a Baby
-Geweldige Zsazsa, Ha ja

Girasol jungleDe voorlaatste doek kocht ik van iemand die er de helft had afgeknipt om een sling te maken, restte er nog een kleine 3 meter, het grootste stuk werd ook een sling en toen bleef er nog ongeveer een keukenhandoek over.


JungletasDat stuk keukenhandoek werd een tas, een soort van simpele Onbag, waarschijnlijk heeft u hier nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is dit dé nieuwste rage binnen draagdoekenland. De Onbag is een soort van verzorgingstas die makkelijker mee te zeulen is als je geen buggy hebt, daar komt het eigenlijk op neer. Een verzorgingstas voor alternatievelingen.
Je zeult hem makkelijker mee omdat je de banden van de tas op op elke gewenste lengte kan knopen, de banden zijn ook breder waardoor het gewicht beter verdeeld wordt over je schouders, wat niet slecht is want ik neem meestal een buggy mee om mijn sjakosch aan te hangen.
Jaja die alternatievelingen zijn nog zo stom niet.
Hier het gratis patroon en hier de Nederlandse vertaling.

Binnen met velcro
Voor de binnenkant gebruikte ik blauwe ribfluweel en rood-met-witte-bollekesstof voor extra zakjes, heel simpel te sluiten met een stukje velcro in hartvorm geknipt.

Bloempje
En een bloemeke als extraatje, voila, meer moet dat niet zijn.