Cake en een lesje van de maalder

Citroencake van NigellaDit is de cakehit voor het moment, ik heb hem de afgelopen weken al een paar keer gemaakt en ik kijk er elke keer weer naar uit en mijn gasten lijken hem ook wel te smaken.
Oa. Tante Hilde hoort nu bevestigend te antwoorden in de reacties.
Het recept is helemaal afgezien van Nigella Lawson.

Ik koop al mijn bloem/meelprodukten bij de maalder hier in de buurt, maalders doen niet aan zelfrijzende toestanden, of toch niet die maalders die zelf nog malen (volgens eeuwenoude traditie op stenen met de natuurlijke kracht van wind en water, 't is niks maalder!). Dus heb ik alleen meel (dat is met de zemelen er nog in), bloem (juist, zonder de zemelen) en bakpoeder in huis, ttz normaal gezien want nu kon ik nergens het bakpoeder vinden.
En omdat bakpoeder bestaat uit (Goh, wat is die Mme Zsazsa toch slim) half citroen-of wijnsteenzuur*, half natriumbicarbonaat en dat elke goede huisvrouw dat laatste** in haar voorraadkast heeft staan was dat geen probleem.
Om van bloem zelfrijzende bloem te maken heb je één koffielepel nodig per 500 gram bloem dus dat werd dan bijna een halve koffielepel voor de 210 gram bloem die ik nodig had voor de cake. (Eigenlijk heb je ook nog citroen-of wijnsteenzuur nodig, maar we gaan niet overdreven ijverig zijn en natriumbicarbonaat alleen werkt perfect goed genoeg.

Maar allee, waarschijnlijk heeft u wel gewoon zelfrijzende bloem of bakpoeder (1 zakje bakpoeder per 500 gram bloem, alstublieft!) in huis en was deze hele inleiding niet nodig.

Nodig:
-240 gram zachte boter
-200 gram fijne kristalsuiker plus 2 eetlepels extra
-geraspte schil en sap van 1 citroen
-3 grote eieren
-210 gram zelfrijzend bakmeel, gemengd met 90 gram bloem

-Verwarm de oven voor op 170°
-Roer de boter en de suiker romig en doe er de geraspte citroenschil bij.
-Voeg een voor een de eieren toe, telkens afgewisseld met een eetlepel van de bloem.
-Spatel dan de rest van de bloem door het beslag en ten slotte het citroensap.
-Doe het beslag in de beboterde en bebloemde vorm en strooi er vlak voor je het in de oven zet de extra suiker over.
-Bak de cake één uur of tot een breinaald er proper uitkomt.
-Laat de cake in de vorm afkoelen voor je hem lost.

*Hier is nog geen duidelijkheid omtrent, zie eerste reactie.
**Buiten in de keuken wordt het ook gebruikt als poetsmiddel, om geuren te neutraliseren, het maakt de was properder, het vertraagt de groei van onkruid, je kan er een voetbad mee nemen en een gezichtspeeling mee maken, en zo voort en zo verder maar dat kan u allemaal hier nog eens goed bekijken.
Waar ik het nogal eens voor gebruik is als bestanddeel van play doh, ha, dat weten ze daar nog niet.