Broodpudding

Broodpudding

's Morgens moet ik altijd wat bekomen, iedereen weet dat de nachten het vermoeiendste onderdeel van de dag zijn voor een huisvrouw en hier is dat niet anders.
Wat is er dan aangenamer om tot uw positieven te komen dan met uw handen een warme brei te kneden -wel de voordelen van gehakt, niet de nadelen- in afwachting van iets zoets voor bij de koffie?

Ik maak mijn broodpudding op de wijze van Mr Zsazsa, zonder melk en eitjes en weet ik veel wat de kvlv nog voorschrijft. Wij maken de volwassen versie met koffie.

Om een broodpudding zoals deze te krijgen houdt ge u aan deze verhoudingen, dan moet het lukken.
-Doe eerst de rozijnen in een grote kom, daar giet je de koffie op zodat de rozijnen kunnen zwellen.
-Voeg de suiker toe, roer tot de suiker gesmolten is en verkruimel dan al het oude brood in de kom.
Oud brood mag je heel ruim zien, pistolees, sandwiches, koffiekoeken, koekjes, ... alles wat je kwijt wil.
-Meng nu met je handen tot alles doordrongen is van de koffie, er mogen geen witte stukken meer inzitten, als het te droog is voeg je water of koffie toe.
-Verwarm de oven voor, kwak alles in een vorm, druk goed aan en zet in de oven, drie kwartier op stand 150 graden.
-Haal uit de oven, laat afkoelen en zet in de koelkast.
-Bestrooi voor het serveren de broodpudding met poedersuiker.

Smakelijk!