Zsazsa, een sprookje

Nimsa
Foto: www.nimsa.be

Er was eens een meisje dat draagdoeken maakte. Ze noemde ze "zsazsas", dat bedacht ze helemaal zelf. Nu was dat meisje nogal aan de luie kant, dus na een tijdje mokte ze: "Ik heb hier geen zin meer in".
Ze nam pen en papier, schreef een handleiding, tekende het patroon op het blaadje papier en sprak de woorden: "Hier, dat ze het zelf doen".

En zo geschiedde, honderden mensen kochten het patroon en maakten hun eigen zsazsa, sommigen waren al wat extremer in het kleurgebruik dan anderen maar allemaal maakten ze er iets leuks van.


...

Nog een beetje later was dat verwende meisje weer ontevreden. Waar moest ze al die gespen, banden en patronen bewaren in dat ieniemieniehuisje van haar, en af en toe vergat ze zelfs een pakketje op te sturen. Het zou niet lang meer duren voor mensen met modder gingen gooien naar dat mooie kleedje van haar.
Er moest een oplossing gezocht worden en ze riep haar raadsheren bij zich. Na dagenlang beraad stelden ze Mevrouw Koekepeertje aan als Exclusieve-Aan-De-Man-Brengster. Zij zou alles weer op het rechte spoor krijgen en de pakketjes behandelen met de liefde en aandacht die ze verdienen.


Omdat zowel het meisje als de Mevrouw zeer tevreden waren met de beslissing van de raadsheren besloten ze om ten minste één iemand te laten meegenieten. En het wordt nog beter, lieve lezertjes, die één iemand kan niemand minder dan u zijn! Post hieronder een berichtje en de wijze raadsheren zullen ergens volgende week samen tot een besluit komen.Het pakket

Het zsazsapakket, vanaf nu te koop bij Koekepeertje
Meer info: Een sprookje
Meer foto's: Anderen die u voorgingen