Week 1

week 1

Gene paniek, meer over de jurkjes later deze week!

Eerst eten in: Week 1, de week waar ik er als een piraat bijloop en de week waarin ik geen boodschappen ga doen.
Gelukkig ook: de week waarin Mr Zsazsa zich als een verpleegster van het wit-gele kruis om mij bekommert (het is natuurlijk nog maar maandag), spijtig genoeg niet als een bejaardenhelpster, want koken moet ik zelf doen.
Allee pas op, ik heb het nog niet gedaan, als ik morgen mezelf vermink tijdens het rode kool snijden zetten we de week verder in de trend van vandaag.

Voor ik aanhef met mijn weekmenu, eerst een dikke merci voor al jullie medeleven met mijn oog!
Ik ben eindelijk uit de narcose ontwaakt en begin te wennen aan het feit dat ik aan tafel nog wel Abel zie zitten, maar geen Jef meer, uiteindelijk is dat genoeg om veilig te kunnen eten. Ik hou mijn oog dus afgeschermd, ten eerste omdat het wreed ambetant is om niet helder te kunnen zien, ten tweede heb ik de neiging om in dat oog te gaan wrijven en ten derde zijn er nog vanalle redenen zoals pijn van't licht, bang van Abel enz.
U mag dus nog altijd compassie hebben.
Dankuwel.

Goed, het eten, de weekmenu, die komt bijna volledig uit Een jaar in mijn keuken van Skye Gyngell, de weekmenu van vorige week ook. Ik had behoefte aan wat gezond eten na het feestgeweld. Dit boek staat vol met vegetarische gerechten (zonder tofu of andere vleesvervangers) hier en daar afgewisseld met vleesgerechten, precies zoals ik dit jaar wel zou willen koken, heerlijk boek!
Ik denk dat ik al wat recepten met jullie gedeeld heb maar ik ben voor de moment wat te lui om te zoeken of recepten over te nemen.
Eigenlijk bent u dus juist niks met mijn weekmenu.

Maandag: twee dingen zelfs, 's middags hotdogs en 's avonds afhaalchinees, we sluiten vandaag onze ongezonde week keihard af.
De laatste keer dat ik hot-dogs at was ik bij Meisjesmama, zij sloeg er toen een stuk of vijf in haar kas, ik had het toen al kunnen weten dat ze zwanger was. Meisjesmama serveert ze tussen een sandwich, ik tussen een stuk stokbrood, met veel mosterd en zuurkool.
Dinsdag: karbonades met rode kool en gebakken aardappelen, uit de Delicious van deze maand.
Woensdag: warme broccolisalade met brood of quinoa, uit het boek. Een salade met ansjovis, citroen, gebakken ajuin en olijven, dat klinkt geweldig toch?
Donderdag: gebakken vis, deze keer nog eens met een korstje van broodkruim.
Vrijdag: Dat zag er lekker uit, dat taartje vandaag op Dagelijkse Kost, we gaan dat eens maken.
Zaterdag: Kikkererwten met chili, limoen en tamarinde, dat laatste, volgens mij verkopen ze dat niet in de Kempen.
Zondag: Gegrild vlees met pastinaakpuree.

Zo, week een kan morgen écht goed van start gaan.