Week 7

weekmenu week 7

Weken beginnen voortaan op dinsdag want dan ga ik mijn groentemand halen, ik vind dat zo spannend dat ik maandag zo snel mogelijk wil laten voorbijgaan en bijgevolg maar iets bij elkaar flans. Niet goed! Vanaf nu wordt over de maandag Nagedacht tijdens De Weekmenuplanning op dinsdagmiddag.


Maandag: Pizza, afhaal, want ik wou strijken om geld te besparen en toen had ik geen zin meer om te koken dus betaalde ik de afhaalmeneer ipv de strijkmevrouw.
Inderdaad, buiten het feit dat ik 's morgens blijf liggen besteed ik ook nog eens mijn strijk uit.
Wat ik dus ga blijven doen, want wie eet er nu graag pizza?
Dinsdag: Groentenpuree met worstjes, mijn tweede bekentenis van de blogpost: eet u wel eens teveel bij vriendinnen waardoor je eigenlijk geen zin meer hebt om te koken maar wel kinderen hebt?
Ik heb drie kinderen.
Ik nam drie worsten uit de diepvries, kookte samen aardappels, zoete aardappel en wortelen, maakte er puree van en ging nog steeds wat vadsig met de krant bij de kinderen aan tafel zitten zien hoe ze alles binnenspeelden.
Woensdag: falafel met frietjes van zoete aardappel, postelein, geraspte wortelen, komkommer en harissamayonaise, allemaal samen in een pita-broodje.
Donderdag: vis met gebakken blokjes knolselder en aardappels met een slaatje van granaatappel van jamie Oliver, nog steeds de eerste plaats waar ik naartoe ga om recepten te zoeken met de groenten uit de mand.
Vrijdag: gepanneerde knolselder met bloemkool in tomatensaus en rijst. Marie van Vertellementen deed mij dat recept aan de hand. Knolseder in schijven snijden, stomen (zodat de selder nog vast is), paneren met bloem, ei en paneermeel, bakken en serveren met zelfgemaakte tartaar. Heerlijk zegt ze.
Zaterdag: traaggegaarde prei met gnocci en een slaatje met bietjes, appel en waterkers
Zondag: Zoete aardappeltagine met citroencouscous met wederom een slaatje
Maandag: fritata met mortadella en mozarrella en daar moet ik nog iets van groenten bij vinden, maar dat komt wel.

Dan, u heeft misschien gemerkt dat mijn weekmenu deze keer op een echt papierke staat geschreven?
Dat heeft u goed gemerkt!
Ik hou ik al die menu's bij, in een mappeke aan de muur, zodat iedereen al een paar dagen op voorhand kan beginnen zagen dat knolselder niet lekker is of waarom er geen frieten op staan, gelukkig kan nog maar de helft van de familie lezen.


Weekmenu
Toen Meisjesmama een paar weken geleden op bezoek kwam vroeg ik haar om alstublieft een stukske van het geweldige behangpapier mee te brengen, de kaft in spé!

Oriëntaalse wokPaprikasoep

De echt lekkere recepten van die week steken daar ook tussen en zo moet ik volgend jaar gewoon elke week een blad omslaan in mijn eigen kookboekske ipv elke dinsdagmiddag mijn hoofd te zitten breken.
Ik zou zelfs nog mijn boodschappenlijstjes kunnen recupereren.
Efficiëntie jong, niet meer of minder.