Nieuw-Zeelandse spinazie, voor iedereen!

Nieuw-Zeelandse spinazie herfst
Nieuw-Zeelandse spinazie in september

Al vijf jaar een vaste waarde in mijn moestuin en een keer gezaaid zaait het zichzelf jaarlijks uit, dit moet zowat de meest voordelige moestuinplant zijn.

De smaak leunt het meest aan bij spinazie en zo kan het ook bereid worden. Het telen is dan weer een pak simpelder, binnen voorzaaien, in mei uitplanten op een goed bemest plaatsje en oogsten tot het vriest. Meer is er effenaf niet aan.

De absolute beginnersplant, en wie eet er nu niet graag spinazie?
Voila, ik dacht het al, u wil ook een Nieuw-Zeelandse spinazieplant in uwen hof.
Dat treft seg, ik kreeg nl. van Yo van Duizendblad gratis zaadjes om uit te delen aan jullie, 15 mensen mag ik gelukkig maken, het enige dat je moet doen is hieronder reageren, de plantjes zaaien en met liefde behandelen, dat moet u wel beloven natuurlijk.


Nieuw-Zeelandse spinazie zomerBegin juni zou je nog niet denken dat deze plant binnen een maand elke week voor een heel gezin spinazie op tafel kan toveren, mispoes!
Om te oogsten pluk je de stengeltoppen waardoor de plant zich steeds verder gaat vertakken, binnen de kortste keren heeft de plant een omvang bereikt van 1m2.
Het volgende jaar ga je jonge plantjes vinden die uit het afgevallen zaad ontstaan zijn, kies een of meerdere plantjes uit die je naar het bladgewassenperk verhuist.

Latijnse naam: Tetragonia expansa
Gewasgroep: Bladgewassen
Zaaien: April binnen voorzaaien, mei buiten uitplanten
Bemesting: Veel compost
Plantafstand: 80x80
Andere: Kan gebruikt worden als bodembedekker bij tomaten, asperges, maïs, ...

Wist u al dat Velt weer open-tuin-dagen organiseert, dit jaar is dat 4 en 5 juni, ook Yo stelt haar deuren open en op 30 april organiseert ze een zuiders weekend, allen daarheen!
Moest u mij daar tegenkomen komt iets zeggen hé seg!

Edit: Moest er een Nederlander bereid zijn om zaad rond te sturen (eventueel met gefrankeerde enveloppen van de 'winnaars') stuur ik 15 pakketjes op zodat er zowel in Nederland als België 15 pakketjes kunnen verdeeld worden. De Nederlandse post is zo mijn vriend niet heb ik al ondervonden.

En STOP de reacties!