Week 15

Week 15

Week 15, die met de vermiste U, ook de week met de eerste kennismaking want ik heb nog nooit spinazie gegeten in de vorm van keigrote bladeren, normaal koop ik altijd die schattige kleintjes, in een zakje, voorgewassen en steriel verpakt, nu zitten er een hoop vuile megabladeren in een plastieken zak, gewoon dichtgeknoopt.

Maar goed, ik overleef dat wel, wat zat er nog in de groentenmand: Broccoli, spinazie, prei, witloof, tomaten en knolselder.
Maandag: Uit eten bij de oud-buren met wijn en op het eind vers geperst rode bieten sap, wilde etentjes waar wij naartoe gaan!
Dinsdag: Pasta met broccoli en kaassaus met een tomatenslaatje. Makkelijk én lekker en kinderen eten graag pasta, kaas en broccoli, waarom dat dan niet gewoon samenkappen?
Giet een potje room in een kommetje, doe daar een zakje gemalen kaas bij, in de microgolf tot het gesmolten is, twee eigelen erbij, bijkruiden en klaar. Kook terwijl de pasta en doe er op het eind de broccoli bij, afgieten, de saus mengen onder de pasta, klaar én lekker dus. Ik maakte op deze manier een slaatje van tomaten, basilicum en mozzarella, geweldig.
Woensdag: Lasagne met spinazie, ricotta en tomatensaus. De spinazie, of een deel ervan, ik weet nog niet goed wat ik er precies mee moet aanvangen gaat hierin, ik maakte al vaker cannelloni met ricotta en spinazie, maar ik vind dat altijd zo'n gedoe om die dingen te vullen, dus morgen maak ik gewoon een lasagne, poepsimpel en lekker.
Donderdag: Gebakken zalm met broccoli, en dat klinkt banaal, maar dat is echt heel lekker.
Vrijdag: Pasta met prei en pangrattato
Zaterdag: Risotto gelijk vorige week, want dat was ook weeral echt lekker.
Ik bedenk mij nu dat we eigenlijk uit eten gingen en dat ik nog altijd geen babysit heb en dat ik dus ook risotto ga moeten eten en niet alleen de kinderen nondedoeme.
Zondag: En nog eens uit eten, wat is dat dees week seg!

Voila, dat wat week 15 betreft en morgen trek ik nog eens wat nummerkes.