De donderdag

Den donderdag

Ik weet het, ik weet het, toch weeral geen eten zeker, maar ik zou nog veel vaker eten willen laten zien, dus laat mij nu efkes.

Dit was dus heel lekker, den donderdag, Zalm in prosciutto met groene linzen, spinazie en yoghurt, de prosciutto werd ordinair ontbijtspek maar voor de rest deed ik dat redelijk goed.
Ik schat dat ik op een half uur eten op tafel had en zo ziet het er niet uit denk ik. Wat dus altijd goed is.


Ik zal eens een Jamie doen.
-Start!
-Zet een pan water op het vuur, leg onderaan de vlam (als u een gasvuur hebt) een rood pepertje zodat het zwart blakert.
-Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur.
-Meet 250 gram groene linzen af en spoel ze onder koud water.
-Draai het pepertje en giet de linzen in het kokende water, gooi er een teentje of twee knoflook bij.
-Snij een venkel en koolrabi en wat radijsjes in hele fijne plakjes, doe in een kom met wat waterkers of andere sla, in hele fijne plakjes gesneden knolselder is hier ook lekker bij.
-Laat het zwarte pepertje afkoelen.
-Meng het sap van een citroen, wat olijfolie en een lepeltje agavesiroop (honing) met peper en zout en het ontvelde, fijngesnipperde pepertje.
-Neem de zalmfilets uit de koelkast, kruid met peper en wikkel in wat spek, leg in een ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie, zet tien minuten in de hete oven.
-Hak wat tuinkruiden en spinazie grof en leg opzij.
-Giet de linzen af wanneer ze gaar zijn en breng meteen op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout, zet aan de kant tot de zalm gaar is.
-Doe een paar lepels yoghurt in een kommetje en meng er wat peper en zout door, citroensap naar eigen goesting.
-Haal de zalm uit de oven, roer de kruiden en spinazie door de linzen, meng de vinaigrette door de sla en zet alles op tafel.
-Geef uw vijfjarige wat lappen omdat hij weigert te proeven van 'iet vies' en giet uzelf een goed glas wijn in.
-Stop!