Dag Hemd!

benodigdheden
Ik weet dat jullie allemaal zitten te wachten op die jurkjes, maar ge gaat nog wat geduld moeten hebben. Maar ... zoals dat gaat met wat geduld oefenen ... het wordt er alleen maar beter op, ge gaat dat zien!
In tussentijd kunt ge u misschien bezig houden met de kasten op te ruimen en van al de hemden die niet meer aangedaan worden rokjes maken.

rokje
Zoiets dus.
Poepsimpel en zo klaar, een rokje met slechts één stiksel. Waar leert ge dat nog vraag ik u?


stappenplan

1. Meet vanuit de taille van het kind naar beneden hoe lang het rokje moet zijn, iets boven de knie is perfect. Tel hierbij 7 cm en meet het totaal af op het hemd.
Knip in een zo recht mogelijk lijn “het rokje” van het hemd.
2. Plooi de pas geknipte kant eerst 1 cm (a) en dan 3 cm (b) om, strijk telkens de vouw goed plat.
3. Stik zo dicht mogelijk tegen de onderste vouw vast.
4. Stop de elastiek door de opening van het hemd in het pas gestikte tunneltje. Gebruik een veiligheidsspeld en let op dat de elastiek niet gedraaid zit. Knip af, leg de uiteinden op elkaar en stik vast.

hemdrok
Dit rokje heeft een aparte tailleband. Knip hiervoor een strook uit het hemd, iets breder dan de heupomtrek. Frons het onderste stuk aan de dubbelgeplooide tailleband en stop de elastiek er op net dezelfde manier in.
Moest dit niet heel duidelijk zijn, in mijn boek staan verschillende taiileband vs fronsvoorbeelden, het kan hier niet altijd van de ferniet zijn hé!

Foto’s: Elza D.