
Ik installeerde mij naast Toni op een dekentje, nam pen en papier voor een nieuw weekmenu en begon te bladeren.
Bij elk gerecht dat ik wou maken kleefde ik een post-it notebriefje.

De volgende week ging te kort zijn om alles klaar te maken.
En dan had ik alleen nog maar de gerechten in de categorie: 'voedzame salades', 'makkelijke lunches' en luie etentjes' en 'voedzame maaltijden en eten voor een grote groep' bekeken. Ontbijt, soep, groenten, nagerecht, brood, drankjes en jam en ander nuttigs moest ik nog bezien.
Alleen bij Veg! had ik een soortgelijke enthousiaste ervaring.

Fijn boek! Volledig vegetarisch ook.
Een boek dat in het rijtje past van de powerfoodrage, maar dan zonder het noorden te verliezen.
Fijn boek, ik zei het al.

-aardappelkoekjes met een snelle komkommerpickle
-soep van witte bonen, bladgroenten en olijfolie (al twee keer)
-groene quinoa met kruiden
-pompoen met granaatappel en za'tar
-tomatencassoulet met kokoes (zie foto onderaan)
-röstipastei met paddestoelen en pastinaak
-zoete, kleverige tomaten-uienschotel (foto)
-eenpans-biriyani met paddestoelen en laurier
-zwarte dal
-macaroni met groenten
en straks staat er de pastei met linzen op het programma


Een nieuwe kijk op eten
Anna Jones
Fontaine uitgevers
352 pagina's
29,95 euro
De menschen van Booksetcetera doen een specialleke, op hun site kan je met de voordeelcode ‘MmeZsaZsa’ het boek zonder verzendkosten bestellen.