Bakken met courgette

Courgettebrood Courgettebrood Courgettebrood Courgettebrood Opgemerkt hoe iedereen op ongeveer dezelfde positie blijft zitten?
Iedereen behalve de wittekop, de wittekop is namelijk nogal een wezzergat.
Ik weet niet of een wezzergat een algemeen aanvaard Nederlands woord is, maar ik denk wel dat wie nog nooit van een wezzergat gehoord heeft het toch snapt.
Dus, terwijl de rest gewoon eet en daarbij niet van plek verandert, is er ene die van de ene naar de andere kant schuifelt.
Leve maaltijden die buiten worden genuttigd!

Courgettebrood Hier aten wij bokes.
Niet zomaar bokes maar courgettebokes.
Niet zomaar courgettebokes, maar twee verschillende soorten courgettebokes.

Courgettebrood Links een brood met courgette, gedroogde tomaatjes, oregano en parmezaan, rechts een brood met courgette, geitenkaas, rozemarijn, tijm en maanzaad.

We kunnen uitsluitsel geven over wat nu het lekkerste brood was.
De man en ik vonden het tomatenbrood het lekkerst, de kinderen het maanzaadbrood.
Misschien dat het tomatenbrood wat uitgesprokener van smaak was.

Ik kan wel vertellen dat ze beiden bijna helemaal op waren.
Wat toch niet zo'n heel goed teken is want écht lekker brood daar schiet natuurlijk op het eind van de dag geen kruimel meer van over.
Maar ik weet wel hoe dat komt.
Op courgettebrood smeert ge geen choco.
Zo'n dik, warm boke met fijne choco, is er iets lekkerder?


Courgettebrood Maar net toen ik dat zat te denken schoot mij ineens het potje kruidenzout dat ik onlangs kreeg te binnen.
Mmm warm brood, boter en zout, dat is ook niet slecht!

Courgettebrood
2 cups tarwemeel
1 cup geraspte courgette
1 cup geitenkaas of parmezaan
2 eitjes, losgeklopt
1 tl zout
2 tl bakpoeder
1 el rozemarijn en tijm of oregano
Eventueel: gedroogde tomaatjes, noten, pitten, zaden, ...

Deze broden bevatten geen gist, na het mengen kunnen ze meteen in de oven.
Perfect om snel een lekker broodje op tafel te toveren.
Bak ze zo'n 40 minuten op 180°.