2 lezingen
Er is niks zo leuk als mogen praten over uw passies, allee dat vind ik toch.
Mijn basispassie is moestuinieren, onze moestuin voedt ons, zorgt voor ontspanning en stond aan de wieg van twee boeken. Ik kom dus graag vertellen over de moestuin of wat er uit voortkwam in drie verschillende lezingen.

3 moestuin
Twijfel je over je eigen moestuin of heb je al een moestuin maar kan je wel wat tips en trucks gebruiken dan is deze lezing iets voor jou! Ik breng bekende en minder bekende groenten mee en vertel jullie wat ik de afgelopen 15 jaar leerde. Kom af en ontdek hoe je de moestuin zo efficiënt mogelijk benut, wat groenbemesters zijn, het belang van mulchen en compost, de truuken van combinatatieteelt en tussenbeplanting en hoe zo slim mogelijk voor- en nateelt toe te passen. Ook de serre wordt niet vergeten!

3 honger
Honger! is het resultaat van mijn lange zoektocht naar een eerlijk avondmaal. Een zoektocht die via de supermarkt over natuurwinkels en de Bioplanet leek te eindigen bij een grote moestuin en een goed gevulde kelder. Maar toen bracht de liefde weer verandering op tafel. Hoe dat allemaal in zijn werk ging en of er in de winter nog iets anders op tafel komt dan kolen, schorseneren en prei kom ik met plezier vertellen in deze lezing die bol staat van de groenten!

Voor scholen (middelbaar en 5 en 6de leerjaar) is er een aangepaste versie.

3 inmaken
Ben je eerder een klassieke wecker of inmaker dan een avontuurlijke fermenteerder? Ontdek het tijdens de lezing waarin ik jullie meeneem in de wondere inmaakwereld. Ga weer naar huis met een hoofd vol inspiratie om je kelder te vullen met potten pastasaus en soep, ingemaakte groenten, ketchup, zuurkool, kimchi, limonade, bloemenazijn, mosterd, kruidenzout en nog veel meer. En wie weet valt er wel iets te proeven!

Alle lezingen kunnen op 1,5-2 uur afgeklokt worden (maar lopen geregeld ver uit) en kosten 360 euro excl btw en vervoersonkosten à 0,37 euro p/km


HP Scanjet 3000 200DPI