Nodig:
-Arboriorijst, ik neem 120 gram per persoon ongeveer
-Boter en olijfolie
-een sjalotje per persoon
-Kippenbouillon, 2-3 keer zoveel als het gewicht van de rijst
-een geut witte wijn per persoon
-Parmezaanse kaas, geraspt
Ik maak daar eigenlijk niet veel spel rond, mijn risotto is altijd lekker of ik nu 20 minuten roer, schud met de pan ipv te roeren of niet roer, dus ik doe het op de makkelijkste manier, dat lijkt me evident.
-Fruit de sjalotjes is half boter, half olie, strooi er wat zout bij.
-Voeg de rijst toe en laat even meebakken zodat de rijst al de smaken kan opnemen.
-Giet de wijn erbij en wanneer hij verdampt is de bouillon.
-Laat koken zonder deksel en schud af en toe eens met de pan zodat er niks aanbakt, voeg meer bouillon toe waneer de rijst aan de bodem begint te kleven, risotto moet ten allen tijden smeuïg blijven.
-Rasp er veel parmezaan over.
Vorige week heb ik snijbietbladeren toegevoegd op het einde en dat was ook heel lekker.