Op zoek naar het recept voor havermoutkoekjes kwam ik dit tegen, ik heb ze het liefst met rozijnen dus die voegde ik zonder iets aan het recept te veranderen zo toe.
Ik denk niet dat ik nog verder ga zoeken want ze zijn heerlijk, lekker krokant van buiten en in het midden nog wat rubberig, niet van smaak uiteraard.
100 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes
125 gram rietsuiker + 1 zakje vanillesuiker
1 groot ei (heb je kleine eieren gebruik dan één ei en een lepel water)
100 gram zelfrijzend bakmeel + 2 eetlepels in een bord
100 gram havermout
60 gram rozijnen
-Verwarm de oven voor op 180°
-Doe de suiker bij de boter in een kom, roer tot een gladde massa.
-Breek het ei in een kommetje, meng en doe bij de boter/suiker.
-Zeef de bloem boven het mengsel en meng eronder samen met de havermout en de rozijnen.
-Stop met mengen als alle boter met bakmeel bedekt is en het deeg aan elkaar gaat klonteren.
-Kneed het deeg nu verder met de handen tot je er een grote deegbal van kan maken.
-Rol balletjes van het deeg en wentel ze door de bloem in het bord, druk ze plat (1cm) en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
-Bak ze een kwartiertje in de oven of tot de dunne buitenrand van de koekjes donkerder bruin wordt dan het midden van de koekjes.
-Ze moeten niet stevig zijn, door het afkoelen worden ze vanzelf krokanter.
Havermout-rozijnenkoekjes
Labels: Koken, The best of